Зустріч зацікавлених аналітиків експерименту

Зустріч зацікавлених аналітиків експерименту

Зустріч зацікавлених аналітиків експретименту «Впровадження практик ефективного вирішення конфліктів через створення постійної геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки і вирішення конфліктів», що поки "пілотується" в Луганській області, але не виключає доєднання бажаючих з Донецької області , відбулась 14-16 серпня в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Небайдужі зібралися та апробували онлайн-інструменти, опрацювали їх на якість подання та спробували моніторити та оцінювати конфлікти.

На зустрічі розглядались питання:

  • Веб-ресурс «Геоінформаційна система моніторингу, аналізу, оцінки конфліктів». Форми та робота з сайтом сайту.
  • Відпрацювання практичних навиків роботи з веб-ресурсом «Геоінформаційна система моніторингу, аналізу, оцінки конфліктів». Форми та робота з сайтом сайту.
  • Оцінка конфлікту: первинний зріз, форми оцінки, методи.
  • Що таке конфлікт. Засоби прогнозування. Параметри конфлікту, визначення його ескалації та сторін.

Також обговорили плани та перспективи роботи щодо створення Геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, як «пілотного» експерименту напрямку «громадська безпека та соціальна єдність» Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Зробили парктичну вправу «Оцінка конфлікту в громаді» та «Фінальне зважування та моніторинг конфліктів у громадах: практичний інструмент та координація роботи по управлінню інформацією».

Розібралися:

  • з частинами екперименту та щодо однієї великої частини - створення регіональної мережі посередників в сфері вирішення конфліктів, медіації, фасилітації і далогу;
  • де можуть бути залучені уповноважені представники громад. Підведення підсумків зустрічі та планування подальшої діяльності.

В зустрічі брали участь зацікалені в ознайомленні з експериментом представники громад Луганської та Донецької областей та команда експертів-координаторів експерименту:

Ганна Борова, радниця з питань примирення та соціальної єдності Програми ООН із відновлення та розбудови миру;

Андрій Мітяєв, спеціаліст по комунікаціям, радник консультаційної групи з питань соціальної єдності при UN RPP;

Галина Боженко, соціолог, радник консультаційної групи з питань соціальної єдності при UN RPP;

Наталія Мириманова, незалежна міжнародна експертка-практикиня в області трансформації конфліктів та миротворчості;

Світлана Петрова, міжнародна медіаторка, консультантка Програми ООН із відновлення та розбудови миру;

Роман Власенко, спеціаліст з питань регіонального розвитку, радник консультаційної групи з питань соціальної єдності при UN RPP.

Зустріч членів консультаційних груп (радників) з питань соціальної єдності Донецької та Луганської областей проводиться в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

21:35
216
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...