Хто такі посередники ГІСМАОВК та чому їх роль надважлива?

Хто такі посередники ГІСМАОВК та чому їх роль надважлива?

На початку створення ГІСМАОВК до роботи з конфліктами були долучені лише регіональні посередники з Луганської та Донецької областей. Всього було 13 медіаторів та фасилітаторів діалогу. А сьогодні система працює майже по всій Україні.

Мережа посередників ГІСМАОВК є напрямком системи, яка опікується процедурою врегулювання чи трансформації конфліктів. Учасники Мережі – це медіатори, фасилітатори діалогу та посередники в конфліктах. 

Під час роботи над кейсами конфліктів, посередник ГІСМАОВК працює над повним аналізом конфлікту, визначенням всіх сторін та стейкголдерів ситуації, розробляє дизайн процесу та менеджерить його. Після якісної підготовки процедури інтервенції, посередник проводить процедуру медіації, переговорів чи фасилітації діалогу. Він також нерідко виконує роль організатора і менеджера всіх процесів по роботі з кейсом конфлікту.

Від майстерності Посередника залежить ефективність процедури й досягнення позитивного та справедливого результату для всіх сторін конфлікту, а особливо для всіх людей, на кого впливає такий конфлікт.

Тому компетентності посередника — це те, чому ГІСМАОВК приділяє основну увагу в підготовці спеціалістів. Це завжди не лише добре засвоєна теорія, а відпрацьовані навички.

Основні компетентності учасника Мережі посередників ГІСМАОВК це:

— конфліктологічні

— комунікативні

— процедурні

— рефлексивні та етичні

— правові — digital та цифрові

— робота з системою ГІСМАОВК

— робота з чутливими темами, конфліктами ідентичності, мови цінностей та релігії, робота з травмою війни.

Оцінка ефективності роботи посередника в рамках роботи ініціативи ГІСМАОВК

є щорічною. Система забезпечує актуальність підготовки і майстерність Посередників, та рейтингування ефективності посередників.

На сьогодні Мережа посередників ГІСМАОВК — це команда з 55 медіаторів, фасилітаторів діалогу та посередників у конфліктах з 14 областей України

09:10
51
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...