Відбулась робоча зустріч по плануванню посередниками інтервенцій в конфлікти

Відбулась робоча зустріч по плануванню посередниками інтервенцій в конфлікти

Планування інтервенцій відбулось за виявленими конфліктами "Геоінформаційною системою моніторингу, аналізу, оцінки конфліктів в Луганській та Донецькій областях".  Ця системна робота проводиться за напрямком роботи Програми ООН  із відновлення та розбудови миру під назвою "Громадська безпека та соціальна згуртованість". 

Метою зустрічі, що відбулась 24-25.10.2019 в м. Святогірськ, було:

  • представлення та огляд представниками мережі посередників Геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки конфліктів в Луганській та Донецькій областях; 
  • обговорення роботи під-групами посередників по інтервенціям в конфлікти шляхом проведення діалогових зустрічей; 
  • вирішення проблемних питань або конфліктів, побудова та налагодження взаємодії між конфліктуючими сторонами шляхом проведення діалогових зустрічей; 
  • мультиплікація позитивного досвіду діалогових підходів до вирішення конфліктів.

Тепер, протягом листопада групи посередників, які сформувались під час зустрічі, будуть проводити відповідні діалоги в 7-ми громадах, конфлікти по яким були проголосовані, як пріоритетні.

Результати цієї роботи будуть в публічних коментарях під кожним конфліктом, яким будуть займатись певний час групи посередників.

Нагадаємо, що право голосування, яке впливає на пріоритетність конфлікту для реагування посередниками мають ті особи, які входять до Консультаційної ради з питано соціальної єдності при UNRPP та мають відповідну освіту з питань основ конфліктології.

Відповідальні за роботу груп поседерників, обрані коодинатори груп та від Програми ООН із відновлення та розбудови миру:

  • Світлана Петрова, консультантка Програми ООН із відновлення та розбудови миру та її партнери в Донецькій та Луганській областях;
  • Ганна Борова, спеціалістка з питань соціальної єдності Програми ООН із відновлення та розбудови миру та її партнери в Донецькій та Луганській областях.

Захід організовано в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру у співпраці з Центром права та посередництва (м. Харків) за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії. 

16:20
207
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...