"Медіація. Базовий курс. Харків". Навчались посередники регіональної мережі з Донеччини та Луганщини

"Медіація. Базовий курс. Харків". Навчались посередники регіональної мережі з Донеччини та Луганщини

Учасники «Медіація. Базовий курс. Харків», серед яких 4 представника Луганської та Донецької областей, які працюють в регіональній мережі посередників експерименту «Створення Геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки і вирішення конфліктів» Програми ООН із відновлення та розбудови миру, підвищують свою кваліфікацію і дуже натхненні новим потоком знань і новими знайомствами з медіаторами-учасниками профільного навчання в Харкові, дуже креативними, активними і вірять в магію медіації.

«Нам дуже пощастило, що до нас приєдналися неймовірні майбутні медіатори та 13-15 березня 2020 пройшов лише 1-й модуль курсу, а учасники вже чекають продовження навчання і поспішають виконувати домашні завдання» — зазначає керівник і основний тренер курсу Світлана Петрова, міжнародний медіатор.

Сертифікаційний курс «Медіація. Базовий курс» (4 модулі по 3 дні), 120 годин проходить за спеціально розробленою програмою з урахуванням технологій провідних світових шкіл медіації та переговорного процесу.

Програма курсу дозволяє його учасникам:

отримати інструменти ефективного вирішення конфліктних ситуацій і споров — медіації;

навчитися самостійним навичкам застосування медіативних технологій; отримати знання про всі компетентності медіатора (конфліктологічна, комунікативна, процедурна, рефлексивна та правова);

навчитися вибирати найбільш ефективну тактику і стратегію переговорного процесу;

приводити сторони, що конфліктують до розумної угоди, яку кожна зі сторін буде вважати справедливою для себе;

посилити особистий комунікативно-переговорний потенціал, а також, сформувати необхідні навички для впевненої роботи з конфліктами;

познайомитися і відпрацювати основні техніки управління власними емоціями і емоційним станом сторін конфлікту;

отримати сертифікат, який дає право практикувати медіацію.

В результаті проходження курсу його учасники вміють:

запрошувати до медіації;

проводити медіацію;

працювати з інтересами сторін;

застосовувати норми законодавства;

готувати необхідні документи;

працювати з емоціями і станами сторін;

дотримуватися принципів;

організовувати свою діяльність.

Програма курсу відповідає всім рекомендаціям Європейської комісії з ефективності юстиції (CEPEJ) (13-14 червня 2007 року) щодо поліпшення діючих рекомендацій щодо кримінальної, сімейної та комерційної медіації.

Чому Центр Права і Посередництва / Center for Law & Mediation? Тому, що він є співрозробником Єдиних стандартів навчання базовим навичкам медіатора в Україні, які були розроблені під керівництвом Національна асоціація медіаторів України, і це означає гарантія якості. Центр права і посередництва — провідна організація професійної медіації Східної України.

На додаток до отриманих на програмі знанням і навичкам, його учасники отримують:

змістовні матеріали курсу;

сертифікат про проходження «Медіація.Базовий курс» (із зазначенням тривалості навчання, переліку тем, кількості годин, і двомовний сертифікат (українська та англійська), а також — відповідаючи заздалегідь на питання — з печаткою організації та підписом тренерів і коучів);

можливість удосконалювати навички в нових проектах Центру права і посередництва і його партнерів;

можливість проходження стажування з практикуючими медіаторами Центру;

доступ до бібліотеки і унікальних видань по вирішення конфліктів, медіації та фасилітації діалогу;

10% знижку на всі навчальні програми та тренінги Центр Права і Посередництва / Center for Law & Mediation.

Тренер — Світлана Петрова міжнародний медіатор, глава правління Центру права і посередництва, член правління Національної асоціації медіаторів України, експерт з медіації та діалогу в міжнародних організацій (UN RPP, OSCЕ, інших).

Коучі курсу: Алена Копина — медіатор, тренер, фасилітатор діалогів, керівник Лабораторії мирних рішень; Анна Горіна — медіатор, тренер, фасилітатор примирливих діалогів, податковий консультант.

Сертифікат видається за умови участі у всій програмі, після 4-го модуля навчання, який пройдуть всі учасники.

Наступні модулі навчання повинні відбутися:

2 модуль — 03-05 квітня 2020

3 модуль — 05-07 травня 2020

4 модуль — 29-31 травня 2020.

Формат проведення навчання — тренінг, що проводиться в інтерактивному режимі з використанням симуляцій конфліктів, кейсів, практичні вправи на відпрацювання окремих навичок, тести, відеоматеріали, зворотний зв'язок та рекомендації від тренерів.

Передбачається, що всього 13 осіб з числа мережі посередників з Донецької та Луганської областей, пройдуть різні модулі навчання в якості підвищення власної кваліфікації за різними темами, які відібрані та працюють в рамках експерименту «Створення Геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки і вирішення конфліктів» завдяки Програмі розвитку ООН із відновлення та розбудови миру.

15:35
305
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...