Представники 8 громад онлайн обговорили проблеми безпритульних тварин у Луганській та Донецькій областях

Представники 8 громад онлайн обговорили проблеми безпритульних тварин у Луганській та Донецькій областях

23 липня 2021 року відбулась міжрегіональна діалогова зустріч за участю представників місцевої влади, громадських організацій з Луганської та Донецької областей та посередників ГІСМАОВК. Програма зустрічі була присвячена темі «Обговорення проблеми безпритульних тварин у Луганській та Донецькій областях». В зустрічі прийняли участь Слов’янська, Сватівська, Лисичанськ, Волноваська, Мирноградська, Дружківська, Міловська та Попаснянська громади.

Всі учасники підкреслили актуальність цього питання в громадах. Представники Сватівської та Дружківською громад мали змогу поділитись своїми «історіями успіху» взаємодії громади та влади задля вирішення проблеми безпритульних тварин.

Так учасники зі Сватового наголосили, що завдяки керівництву Сватівської ОТГ змогли провести два круглих столи у яких прийняли участь представники поліції, держпродспоживслужби, ветеринарної служби та ЗМІ. За результатами зустрічі учасники знайшли порозуміння та прийняли програму утримання безпритульних тварин. Головною відмінністю цієї програми від попередньої стало гуманне поводження з тваринами яких «Ветеринари без кордонів» будуть відловлювати, стерилізувати, чіпувати, вакцинувати та випускати до місця постійного проживання.

Представники громадськості та влади з міста Дружківка розповіли про те, що ними проводиться просвітницька робота в школах. Є домовленість з організацією «чотири лапи», які профільно займаються навчанням школярів правилам поведінки з безпритульними тваринами та спонукають їх до допомоги та уваги до чотирилапих. Такі уроки добра планують викладати вже наступному році. Один з представників зоозахисної громадської організації зауважив, що влада йде на діалог з зоозахисниками і вони мають можливість обговорювати нагальні питання та знаходити компроміси. Гострі питання можливо вирішити спокійно. Спільно йде праця у просвітницькій та інформаційні програмі, ця програма направлена не тільки на школярів, а й на мешканців міста. Ця ГО наразі приймає участь з двома проектами у громадському бюджеті. Діяльність за проектами полягає в тому щоб пояснювати місцевим мешканцям необхідність проведення стерилізації та вакцинування домашніх тварин. Є потенціал розвивати таку ініціативу за межі міста Дружківка.

Представники громад в яких на даний час питання з безпритульними тваринами стоїть гостро наголошували, що на сьогодні відсутнє належне фінансування яке б змогло комплексно вирішити цю проблему.

На зустрічі обговорювалось питання лобіювання законопроєкту 2351 який виключає метод безповоротного вилову безпритульних тварин та перегляду владою програм щодо контролю популяції безпритульних тварин на більш гуманні методи.

За результатами діалогової зустрічі учасники погодились в подальшому використовувати успішні практики громад які мають тісну співпрацю між активістами та представниками влади.

Діалогова зустріч в форматі Zoom-конференція проводилась посередниками ГІСМАОВК в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру.реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

13:50
238
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...