​Робота з діалогами про конфлікти повинна бути системною. Посередники працювали в Мирній Долині

​Робота з діалогами про конфлікти повинна бути системною. Посередники працювали в Мирній Долині

Протягом 2018-2019 років тривала робота по навчанню, відбору, підвищенню навичок посередництва та організації системної роботи по вирішенню конфліктів для спеціалістів з Донецької та Луганської областей. Тепер мережа сертифікованих медіаторів почала працювати на конфліктами, визначеними системою http://dialog-ua.org/

Як звісно, за результатами попередньої зустрічі псередників в Святогіррі, сформовані групи посередників по інтервенціям в конфлікти, які протягом листопада будуть проводити відповідні діалоги та займатись конфлікт-кейсами в 7-ми громадах, конфлікти по яким були проголосовані, як пріоритетні.

Одна з таких груп, 2 листопада провела першу зустріч із мешканцями громади Мирної Долини Попаснянського району, в якій онлайн-система зафіксувала таку ситуацію:

http://dialog-ua.org/problems/12-konflikt-mizh-hromadoyu-syevyerodonetska-ta-hromadoyu-myrnoyi-dolyny-shchodo-perspektyv-stvorenny.html

На початку зустрічі відповідальні за роботу груп поседерники та консультантки цього експерименту від Програми ООН із відновлення та розбудови миру презентували сам онлайн-ресурс та розповіли про мету та механізм роботи всіх спеціалістів, залучених до виконання завдань експерименту. 

Після презентації, посередниками проекту, успішно був проведений діалог з представниками Мирнодолинської селищної громади.

Таким чином був положений старт кропіткої роботи багатьох професіоналів задля втілення цього експерименту в практику та створення замкнутого циклу  його роботи - від виявлення конфлікту та до вирішення.

Є сподівання, що за допомоги системної роботи команди, а це близько 50 осіб спеціалістів, які залученні до експерименту «Впровадження практик ефективного вирішення конфліктів через створення постійної геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки і вирішення конфліктів», конфліктів в громадах стане менше.

Нагадаємо, що ця работа запроваджена в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру та спрямована на підвищення рівня безпеки та соціальної згуртованості у громадах.

10:35
232
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...