Участь в засіданні робочої групи з громадської безпеки та відновлення Полтави

Участь в засіданні робочої групи з громадської безпеки та відновлення Полтави

Цей рік в ГІСМАОВК означений щільною взаємодією з робочими групами з громадської безпеки та відновлення. 16.02.2024 команда проєкту була запрошена до участі в засіданні робочої групи м.Полтава.

В своєму блоці Ірина Міхальова, керівниця проєкту, представила систему ГІСМАОВК, суть її роботи, основні процеси та принципи. Серед іншого, Ірина розповіла про роботу професійних моніторів і аналітиків, що проводять повний аналіз і ідентифікацію конфліктів. Крім того, аналітична складова ГІСМАОВК цього року буде проводити первинний зріз конфліктності громад та будуть створені «паспорти конфліктності громади».

Світлана Петрова, головна експертка та співавторка ГІСМАОВК, міжнародна медіаторка та голова Центру права та посередництва, поділилася планами щодо співпраці з робочою групою м.Полтави. Світлана говорила про посилення членів робочої групи шляхом проходження навчання основам діалогу, мирного врегулювання конфліктів, які можливо пройти в рамках діяльності ГІСМАОВК. Крім того, громадам надано менторську підтримку щодо самостійної роботи з конфліктами в громадах.Також, було зазначено, що в Полтавській громаді є дефіцит професійних медіаторів та фасилітаторів діалогу. Саме ГІСМАОВК як незалежна та нейтральна система може забезпечити якісну роботу з попередження та врегулювання конфліктів за допомогою професійних медіаторів та фасилітаторів. Вже під час засідання робочої групи отримали запит на навчання від ГІСМАОВК.

Меседжі, що пролунали під час засідання:

— Всі процеси відновлення повинні відбуватися через діалог, бо тільки так вони стають результативними. Добре, що в громадськості на це є запит.

— Недосконалість системи та необізнаність людей в принципах розподілу бюджетупризводять до нових конфліктів. Для запобігання цього треба багато про що інформувати мешканців громад. Тому інструменти комунікації — надважливі в відновленні.

— Неякісна комунікація з людьми аж ніяк не сприяє відновленню громад. Саме комунікація — перше, на чому має бути фокус сьогодні. Бо є сфери, в яких певні домовленості та рішення мали б бути вже на вчора. Це, наприклад, адаптивні простори та безбар’єрність.

— Залучайте та долучайтеся, ставайте дотичними до покращення громад та суспільства. Вам не зможуть допомогти, якщо ви не доносите свої запити!

Зазначений захід проходив в межах ініціативи «Геоінформаційна система моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів у взаємодії з робочими групами із громадської безпеки та соціальної згуртованості (відновлення)», яка втілюється ГО «Центр права та посередництва» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої у рамках проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

12:50
119
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...