Оголошення про набір на Онлайн-курс «Робота з конфліктами в громадах: медіація, переговори, фасилітація діалогу»

Оголошення про набір на Онлайн-курс «Робота з конфліктами в громадах: медіація, переговори, фасилітація діалогу»

Дата та час: 29 квітня - 25 червня 2024 року онлайн (через Zoom та онлайн платформу).

Цільова аудиторія: представники/-ці органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, органів публічної влади, інститутів громадянського суспільства (ГО, ГС, БФ), які стикаються в своїй роботі з конфліктами в громаді.

Географія учасників/-ць: представники/-ці Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей. 

Курс допоможе вчасно діагностувати конфлікт, вибрати інструменти для ефективного вирішення чи попередження конфлікту, а також сприятиме зниженню напруги в громаді та колективі, підвищуючи ефективність роботи з конфліктами та створюючи сприятливі умови для підвищення рівня соціальної згуртованості в громаді.

Програма курсу охоплює теоретичні та практичні блоки, а саме:

  • поняття соціальної згуртованості в громаді;
  • поняття конфліктів, причини їх виникнення, типи конфліктів в громадах;
  • методи аналізу конфліктів (картографія, лінія часу, метод PIN, рівень конфлікту);
  • методи роботи з конфліктом та інтервенції в конфлікт в громаді;
  • превенція/попередження конфліктів в громаді;
  • методи роботи зі стейкголдерами (карта стейкголдерів, рівень впливу, методи залучення);
  • медіація в громаді (компетентності, профіль медіатора, навички та інструменти);
  • переговори за інтересами (структура, етапи, елементи, стратегії поведінки тощо);
  • діалог: підготовка, організація та фасилітація;
  • травмоінформованість та конфліктчутливість під час роботи з конфліктами в громаді;
  • комунікативні навички по роботі з конфліктами;
  • законодавче підґрунтя по роботі з конфліктами в громаді;
  • система управління конфліктами в громаді.

Формат проведення:

Онлайн-лекції у записі, практичні заняття проводяться в інтерактивному режимі з використанням симуляцій конфліктів, кейсів, практичні вправи на відпрацювання окремих навичок, тести, відеоматеріали, зворотний зв'язок та рекомендації від тренера.

Теоретичні заняття– відповідно до графіку навчання на онлайн-платформі в зручний для Вас час.

Практичні заняття– на платформі ZOOM, один раз на тиждень 14:00–17:30 (день буде додатково визначений).

Авторка та тренерка:

Світлана Петрова, міжнародний медіатор, голова правління ГО «Центр права та посередництва», співавторка ГІСМАОВК та координаторка Мережі посередників ГІСМАОВК, почесна членкиня Національної асоціації медіаторів України, співзасновниця Спільноти практиків діалогу України.

Для участі в навчанні претенденти/-ки у термін до 25 квітня 2024 року, 18:00 мають заповнити анкету за посиланням https://forms.gle/xbXyQqZz8yf5D6dr8

Запрошення для участі в навчанні, програма курсу та посилання на платформи (ZOOM та інші) буде надіслано на електронну пошту зареєстрованим учасникам з цільових аудиторій та областей.Організатор залишає за собою право відмови учасникам без пояснення причин.

Після успішного завершення курсу буде виданий Сертифікат про проходження навчання.

Захід проводиться ГО «Центр права та посередництва» у межах діяльності Геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів за посиланням (надалі – ГІСМАОВК). Геоінформаційна система моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів – це єдина та унікальна система закритого циклу роботи з конфліктами, яка розпочала свою роботу у 2019 році. За роки роботи до Мережі експертів ГІСМАОВК долучилися понад 140 фахових спеціалістів/-ок у галузі мирних методів роботи з конфліктами. З початку діяльності фахівцями/-чинями було вирішено більше 200 групових конфліктів у громадах 14 областей.

Захід організовано у межах ініціативи «Геоінформаційна система моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів у взаємодії з робочими групами із громадської безпеки та соціальної згуртованості (відновлення)», яку втілює ГО «Центр права та посередництва за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої у рамках проекту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

08:25
109
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...