Відбувся діалог в селі Півнівка, що на Міловщині Луганської області

Відбувся діалог в селі Півнівка, що на Міловщині Луганської області

16 вересня 2021 року в селі Півнівка Міловської ОТГ відбулась діалогова зустріч з представниками громади, влади та посередників мережі ГІСМАОВК. Програма зустрічі була присвячена обговоренню теми «Проблема вуличного освітлення у с. Півнівка. Виклики та перспективи». Посилання на конфлікт у системі:https://dialog-ua.org/problems/282-problema-vidsutnisti-vulychnoho-osvitlennya-s-pivnivka.html

В ході зустрічі мешканці села повідомили, що на сьогоднішній день зовнішнє освітлення є лише біля двох приватних будинків, центральне освітлення відсутнє. Відсутність вуличного освітлення впливає на безпекову ситуацію, підвищує ризик травмонебезпеки та створює напруження в громаді. Крім цього громада не знає, що робить керівництво Міловської ОТГ в цьому напрямку. Керівництво Міловської ОТГ в особі Олега Савченко та Павла Лукянцова, які прийняли участь в діалоговій зустрічі повідомили мешканцям, що на даний час зроблено проектно-кошторисну документацію, депутатами на сесії виділено гроші на проведення зовнішнього освітлення. Проведено тендер та визначено переможця. У найкоротший термін підрядником буде проведено монтаж освітлювального обладнання в селі Півнівка, селі Зориківка та інших населених пунктах громади. Після цього протягомі двох-трьох тижнів буде погоджено з ТОВ «ЛЕО» дозволи на підключення освітлення та на початку жовтня проблему в селі з освітленням буде вирішено.

Посередники мережі ГІСМАОВК розповіли про роботу системи та мейпінгування проблемних питань в громадах Луганської, Донецької та Запорізької областях та про можливості в ході вирішення цих питань для громад.

В ході дискусії жителі Півнівки зазначили, що в селі гостро стоїть питання щодо відсутності покриття мобільних операторів та проблема з роботою ФАПу. Представники Міловської ОТГ відмітили проблемні питання та запевнили мешканців, що найближчим часом займуться пошуком шляхів вирішення проблемних питань в громаді.

Усі учасники зустрічі відмітили позитивну динаміку проведення діалогу, наголосили, що зустріч була цікавою та конструктивною, а також висловили необхідність подальшої роботи системи ГІСМАОВК в цільових громадах.

Діалогова зустріч в онлайн форматі проводилась посередниками ГІСМАОВК в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру. реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

09:25
247
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...