Акція примирення до Міжнародного Дня Миру в Свістунівці Сватівської тергромади, що на Луганщині

Акція примирення до Міжнародного Дня Миру в Свістунівці Сватівської тергромади, що на Луганщині

18 вересня 2021 року у селі Свистунівка Сватівського району відбулась проміжна діалогова зустріч за участю представників влади, місцевих мешканців, представників фермерських господарств та посередників мережі ГІСМАОВК. Програма зустрічі була присвячена «Проблемі діяльності свиноферми у с. Свистунівка».

Посилання на конфлікт у системі: dialog-ua.org/problems/50-konflikt-mizh-naselennyam-s-svystunivka-ta-mistsevoyu-svynofermoyu.html

В ході проміжної зустрічі староста села Свистунівка поінформував учасників зустрічі про проведення зустрічі з фермерами, які здійснюють свою діяльність на території села щодо можливості надання полів для вивезення продуктів життєдіяльності свиней та фактичного оброблення полів органічним добривом. Фермери погодились надати свої ділянки та поки усно погодили місця вивезення з керівництвом свиноферми. В свою чергу керівництво свиноферми підготувало лист звернення до Сватівської міської ради з проханням розглянути та виділити ділянку місцевості для вивезення продуктів життєдіяльності свиноферми у зимовий період. 

Присутня на зустрічі Голова Сватівської ОТГ Віта Сліпець запевнила учасників зустрічі, що міська влада зацікавлена у вирішенні проблемного питання та буде тримати розгляд звернення на особистому контролі.

Нагадаємо, що на минулій зустрічі учасники обговорювали можливість спільного висаджування саджанців дерев біля свиноферми для озеленення прилеглої території та очищення повітря в подальшому. У зв’язку з чим, учасники зустрічі, спільно з посередниками ГІСМАОВК, радником голови Луганської обласної ВЦА Миколою Надулічним, керівниця Сватівської ОТГ та місцевими жителями села дружньо висадили 50 саджанці дерев навколо підприємства. За садженцями сосни місцеві активісти пообіцяли доглядати та згодом висадити ще дерев, які зможуть природньо очищувати повітря та озеленили прилеглу територію до свиноферми.

Таким чином, добровільна акция примирення відбулася. Тематично її присвятили Міжнародному  Дню Миру, святкування якого традиційно відбуваються 21 вересня кожного року та тривають тиждень у виглядт різноманітних акцій та подій. 

Як звісно, такі акції єднають! І всі учасники зустрічі відмітили позитивну динаміку проведення зустрічі та наголосили, що зустріч була цікавою та конструктивною.

Діалогова зустріч і цього разу у вуличному форматі проводилась посередниками ГІСМАОВК в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру. реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

16:30
261
RSS

Гарний приклад для всієї України!

Завантаження...