Обговорення питання щодо можливого закриття Вільноандріївської загальноосвітньої школи. Запорізька область.

Обговорення питання щодо можливого закриття Вільноандріївської загальноосвітньої школи. Запорізька область.

У селі Вільноандріївка Запорізької області відбулася діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК з представниками Михайлівської селищної ради, ініциативною групою батьків учнів Вільноандріївської загальноосвітньої школи, педагогічним складом школи та депутатом Михайлівської селищної ради.

Темою зустрічі 10 вересня було “Обговорення питання щодо можливого закриття Вільноандріївської загальноосвітньої школи”, ситуація, яка мепінгована на платформі ГІСМАОВК за посиланням https://dialog-ua.org/problems/267-peredkonflikt-navkolo-mozhlyvoho-zakryttya-vilnoandriyivskoyi-zosh.html

В ході зустрічі з'ясувалося що ситуація щодо можливого закриття школи гостро стоїть в громаді та викликає багато непорозумінь між мешканцями села та владою.

На зустрічі було розглянуто багато питань стосовно діючого законодавства України, питання субвенцій державного бюджету, витрати бюджету громади на утримання та функціонування школи, питання ефективного витрачання бюджетних коштів, необхідної кількості учнів для можливості функціонування школи, необхідності інвестиційної привабливості розвитку села, яке відноситься до курортної зони, та інші.

За результатами діалогу, були виокремлені окремі питання, стосовно можливостей взаємодії громади та влади, які потребують окремої експертної зустрічі.

А також була висловлена потреба в додатковій зустрічі громади та місцевої влади щодо непорозуміння в питаннях надходження субвенцій та розрахункових формул сум субвенцій із державного бюджету, які викликають сумніви та недовіру серед громади та влади.

Учасники діалогової зустрічі висловили вдячність за проведення зустрічі у форматі саме діалогу, який дав можливість почути один одного та можливість спрямувати зусилля кожного в напрямку пошуку варіантів щодо збереження школи.

Учасникам зустрічі та посередниками ГІСМАОВК сплановані подальші кроки взаємодії та організації окремих додаткових експертних та діалогових зустрічей.

10:10
257
RSS
Григорій
09:59

А розглядали учасники зустрічі яку кількість і якість знань отримують учні згаданої школи? Чи проводився аналіз  подальшої долі випускників, їх життєві цінності, переконання і професійна придатність?

Завантаження...