Переселенці - це не тягар, а дуже важливі люди!

Переселенці - це не тягар, а дуже важливі люди!

Прямо зараз йде пряма трансляція Національного Форуму.

Організатори: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з Проєктом Ради Європи «Внутрішнє переміщення в України: розробка тривалих рішень – Фаза 2».

Спікерами стануть Віцепрем‘єр-міністр України — Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський та заступники міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Драганчук, Ігор Яременко, Снавер Сейтхалілєв, Вячеслав Шаповалов, Голова Управління програм співпраці Ради Європи Лілія Гретарсдоттір, фахівець з координації Офісу Координаторки ООН Йоханес Фромхольд та ще понад 100 учасників, зокрема українські урядовці та міжнародні експерти.

30 вересня спікери обговорюватимуть наступні теми:

1. Соціальне та пенсійне забезпечення та інтеграція ВПО в громадах;

2. Правосуддя перехідного періоду в контексті внутрішнього переміщення;

3. Діти та молодь з числа ВПО.

1 жовтня відбудеться обговорення ще трьох панелей:

1. Координація роботи Уряду та партнерів з розвитку;

2. Цифровізація послуг для ВПО та осіб, що постраждали від збройної агресії Рф;

3. Забезпечення житлом ВПО. Компенсація за зруйноване житло.

Крім основних панелей заплановано обговорення багато інших актуальних питань, які стосуються ВПО, а також презентації тематичних інсталяцій.

Захід транслюватиметься онлайн на офіційному Youtube-каналі Мінреінтеграції та на сторінці у Facebook.

11:30
263
RSS
12:12

Безкоштовне житло для переселенців в Україні надається в тимчасове користування, оплачувати потрібно тільки комуналку. Але на практиці складно навіть з тимчасовим, держава поки не розробила дієву програму допомоги з поселенням. Утім, є низка громадських ініціатив, за якими тимчасово переміщеним особам пропонують безкоштовно оселитися в приватних будинках або розміститися в квартирах за пільговими цінами (зазвичай у регіонах, житло для поселенців в Києві отримати складніше). 

Також переселенці мають можливість отримати земельну ділянку. Її, по ідеї, можна отримати в будь-якому регіоні, для цього потрібно звірятися з кадастрами – чи є вільне житло без власника. Щодо цього питання варто йти в департамент архітектури. Процес цей досить трудомісткий, тому є сенс звернутися за безкоштовним юридичним консультуванням, наприклад – в організацію “Восток SOS”.Громадська організація “Восток СОС”

Телефони лінії юридичної допомоги з 10:00 до 19:00 (щодня):

+38 (050) 823 77 02

+38 (066) 686 65 12

+38 (093) 295 18 27

+38 (098) 808 81 93

Завантаження...