Для представників Чернігівської громади Запорізької області організовано діалогову експертну зустріч щодо водопостачання

Для представників Чернігівської громади Запорізької області організовано діалогову експертну зустріч  щодо водопостачання

18 жовтня 2021 року відбулась діалогова зустріч у форматі круглого столу з обговорення комплексного підходу до вирішення питань щодо сталого забезпечення якісною питною водою населених пунктів Чернігівської територіальної громади за участі керівництва Чернігівської селищної ради, експертки сектору надання публічних послуг, зокрема питного водопостачання і водовідведення, проекту DESPRO «Підтримка децентралізації в Україні» (2014-2021) Олена Козлюк та посередників ГІСМАОВК.

Програма зустрічі була присвячена обговоренню комплексного підходу до представлення проблемної ситуації щодо загрози незабезпечення якісною питною водою населених пунктів Чернігівської територіальної громади Бердянського району Запорізької області, у програмних та стратегічних документах громади та Запорізької області для залучення ресурсів із усіх джерел фінансування у тому числі за допомогою зовнішньої фінансової підтримки.

Детальніша інформація щодо даної проблеми за посиланням — https://dialog-ua.org/problems/311-zahrhoza-nezabezpechennya-yakisnoyu-pytnoyu-vodoyu-naselenni-punkty-v-chernyhivskiy-th.html

В ході зустрічі було висвітлено загальні підходи зі стратегічного планування та методологію щодо підготовки галузевих стратегій і програм у сфері питного водопостачання та санітарії, яку можуть використовувати представники об’єднаних територіальних громад під час підготовки проектів розвитку і модернізації систем питного водопостачання та водовідведення. Представлено успішний досвід реалізованих проектів та акцентовано увагу на специфіці роботи в даному секторі.

Під час зустрічі, учасники отримали детальну «дорожню карту» роботи над ситуацією від розробки програмних документів з представлення проблеми із доступом до якісного питного водопостачання у програмних та стратегічних документах Чернігівської громади та Запорізької області для залучення ресурсів із усіх джерел фінансування до реалізації проєкту.

В результаті спільного обговорення головою Чернігівської селищної ради, Маничем Віталієм, було зазначено актуальність заходу на сьогодні, через процедуру коригування Стратегії розвитку громади до 2025 року в частині сталого забезпечення якісною питною водою населених пунктів Чернігівської територіальної громади.

Експертка, Олена Козлюк, також зазначила важливість обміну досвідом з питань ефективного управління питаннями водозабезпечення та водооснащення та порекомендувала представникам громади з'їздити по обміну досвідом в одну з громад Дніпропровської області, як це було організовано, наприклад раніше, для Красноречинської об'єднаної територіяльної громади Луганської області, коли остання почала розуміти, що необхідно починати процери реформування та пошуку фінансів в зазначеній сфері (про візит писали тут).

Наприкінці зустрічі усі учасники діалогу відзначили ефективність проведеного заходу та висловили готовність до подальшої співпраці для пошуку спільних шляхів вирішення.

Захід організовано за рекомендацію та в рамках співпраці з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру. реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

16:35
248
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...