​Проведена експертна зустріч «Садиба поміщика А. Бантиша у селі Прелесне: співпраця з громадськістю та можливості розвитку туризму»

​Проведена експертна зустріч «Садиба поміщика А. Бантиша у селі Прелесне: співпраця з громадськістю та можливості розвитку туризму»

20 жовтня 2021 року посередниками ГІСМАОВК організована експертна зустріч для представників Черкаської ТГ та громадських організацій. Експертна зустріч присвячена темі: «Садиба поміщика А.Бантиша у селі Прелесне: співпраця з громадськістю та можливості розвитку туризму». 

Більш детальна інформація щодо цього конфлікту відображена на платформі ГІСМАОВК за посиланням https://dialog-ua.org/problems/97-konflikt-navkolo-zberezhennya-sadyby-bantysha-u-seli-prelesne.html

Садиба поміщика А. Бантиша розташована у селі Прелесне, смт Черкаське, Донецької області. Садиба обліковується як дитяча оздоровниця «Прелесне» на балансі виробничого підрозділу «Лиманське територіальне управління» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд АТ „Українська залізниця“. Посередниками ГІСМАОВК до цієї зустрічі, проведено дві діалогові зустрічі з усіма сторонами конфлікту відносно можливості та порядку передачі майнового комплексу садиби поміщика А.Бантиша з державної у комунальну власність.

На експертній зустрічі одним з координаторів кластеру ГИСМАОВК було представлено «Методологію взаємодії громадськості та органів місцевого самоврядування задля формування концепції подальшого використання об'єкту та досягнення суспільних інтересів» сформовану на підставі власного досвіду. Учасники експертної зустрічі отримали алгоритм взаємодії з громадськістю для самостійної реалізації та формування концепції використання майнового комплексу садиби поміщика А.Бантиша у селі Прелесне з метою досягнення суспільних інтересів громади.

Друга частина зустрічі була присвячена можливостям туристичного розвитку садиби поміщика А. Бантиша у селі Прелесне. Експертка з питань розвитку туризму - Яна Синиця, поділилася власним досвідом організації туристичної діяльності та зазначила, що питання розвитку туризму в громаді потрібно досліджувати та втілювати всеосяжно. Враховуючи не тільки майновий комплекс, а також історичні факти, людський ресурс, інші перлини гроамди, краю та області в цілому, для формування туристичного магніту.

Учасники зустрічі обмінялись контактами, звернули увагу, що зустріч проведена дуже плідно і отриману інформацію, алгоритми та досвід, вони готові поступово втілювати у громаді з метою збереження та розвитку садиби поміщика А. Бантиша. Керівник Управління культури та туризму Черкаської ТГ Ярослав Батан зазначив, що отриманий алгоритм роботи з громадськістю дозволить всебічно вивчити погляди та розуміння громади відносно подальшого використання садиби для суспільних інтересів та формування концепції розвитку.

Діалогова зустріч проведена у форматі онлайн посередниками ГІСМАОВК в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру. реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

18:00
291
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...