ГІСМАОВК стає частиною регіональної політики Луганщини

ГІСМАОВК стає частиною регіональної політики Луганщини

Як звісно, громадськість Луганщини приклала багато зусиль для розробки нової Регіональної цільової програми розвитку громадянського суспільства на 2022-2026 роки на Луганщині. 

Тому, вже на етапі розроблення Програми до її підготовки та обговорення було залучено Консультативну раду з питань соціальної єдності при Програмі ООН із відновлення та розбудови миру та обласну Координаційну раду з питань розвитку громадянського суспільства.

Результата отримано, про що писали тут.

Та слід зазначити, що експерти з числа представників руху ГІСМАОВК також долучались до цього процесу, ходили на засідання, презентували роботу, приймали участь в обговореннях.

Як зазначила Ірина Міхальова, координаторка проєкту «Запровадження інноваційних механізмів ГІСМАОВК на рівні громад", який зараз реалізується ГО «Фундація „Простір“ в рамках співпраці з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру, спільно з парнерською установою  - Департаментом масових комунікацій Луганської облдержадміністрації, тепер будуть здійснюватися всі публічні заходи по проєкту. Тому що, сам експеримент ГІСМАОВК тепер став частиною Регіональної програми, а значить і регіональної політики області. Вона також представила інформацію про проєкт та його Конкурс на відбір громад для пілотування механізмів ГІСМАОВК на рівні громад Луганської та Донецької областей, які планується відібрати на конкурсній основі для більш ретельної співпраці. 

Як зазначила Ганна Борова, авторка та менеджерка експерименту ГІСМАОВК: „Ще два роки тому мало хто вірив в те, що цей експеримент стане сталою системою роботи з конфліктами та проблемами та ці роки ми відточували його командою спеціалістів завдяки Програмі ООН із відновлення та розбудови миру. Та саме тепер, коли експеримент доказав користь, ми вже бачимо, як і влада різного рівня визнає цю роботу та намагається запровадити її в свої програмні та стратегічні документи“. 

13:05
233
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...