Статистика повідомлень, що найдішли до ГІСМАОВК у грудні 2021

Статистика повідомлень, що найдішли до ГІСМАОВК у грудні 2021

За інформацією  експерт-ментора з конфлікт аналізу системи ГІСМАОВК, в останній місяць 2021 року, за грудень, надійшло 8 повідомлень, які проаналізовані та з яких 5 не пройшли аналіз медіабельності та пілотування механізмів раннього попередження конфліктів.

З 8 повідомлень, що надійшли:

-2 повідомлення про відсутність доступу до питної води, без підтвердження першого

джерела;

-1 повідомлення про трудові спори на непідконтрольній Українському уряду території;

-2 повідомлення з ознаками політичного впливу.

Всі немедіабельні повідомлення внесені до бази відокремленого аналізу, для майбутнього вивчення у форматі раннього попередження конфліктів, з розподілом на групи, що задіяні та сфери впливу.

Проведено нагляд за діяльністю та надано консультативну підтримку з методологічних питань для моніторів та аналітика проекту.

Загалом проведено чотири ZOOM-наради з моніторами ГІСМАОВК, щодо ресурсів надходження інформації, контактів з ключовими інформаторами в громадах. Проведено навчання, щодо використання ресурсів для виявлення повідомлень та ресурсів перехресної перевірки даних.
Також проведено дві ZOOMнаради з аналітиком ГІСМАОВК, щодо підготовки аналітичного звіту та вивчення динаміки мепінгованих конфліктів, щодо їх розвитку та гостроти.

Підготовлено навчальні матеріали з теорії конфлікту, методів аналізу конфліктів, практичних навичок роботи з геоінформаційною системою та відображених в ній конфліктів, що застосовувались на практиці роботи ГІСМАОВК.

Нагадуємо, що з початку роботи експерименту  та станом на 31.12.2021 року до ГІСМАОВК надійшло 591 повідомлення, 225 з яких видалено за ознакою невідповідності/некоректного заповнення,

366 повідомлення пройшли перехресну моніторинг-перевірку у відкритих джерелах.

За результатами аналітичної роботи було визначено та нанесено на мапу ГІСМАОВК:

148 конфліктів;166 проблем;52 повідомлень надійшли до системи від локальних аналітиків у якості актуалізації


даних/доповнень до вже внесених конфліктів.

Аналітика ГІСМАОВК в окремому розділі тут

12:10
282
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...