Мінреінтеграції та ПРООН підтримують ГІСМАОВК на рівні громад. Відбувся круглий стіл для посилення соціальної згуртованості у Мангуші

Мінреінтеграції та ПРООН підтримують ГІСМАОВК на рівні громад. Відбувся круглий стіл для посилення соціальної згуртованості у Мангуші

18 лютого  - завершальний п’ятиденний діалоговий «марафон» у місті Мангуш, що на Донеччині фахівці Геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів (ГІСМАОВК) та Мінреінтеграції, що відбувся завдяки Програмі ООН із відновлення та розбудови миру у 7-ми громадах Луганської та Донецької області, які стали пілотами підтриманого ПРООН спецпроєкту ГО "Фундація "Простір" під назвою «Запровадження інноваційних механізмів ГІСМАОВК на рівні громад».

Так, під час усіх круглих столів обговорено підходи для посилення соціальної згуртованості на Сході, зокрема завдяки організації культурних заходів. Крім того, з представниками громад відпрацьовані механізми для упередження та виявлення конфліктів.

Крім того, учасники круглих столів обговорювали діяльність Мінреінтеграції у сфері розбудови Миру та спільні механізми роботи у цьому напрямку.
Зауважимо, що 14 лютого такі круглі столи відбулися у Новоайдарі і Сєвєродонецьку на Луганщині, 15 лютого в Міловому, що безпосередньо на кордоні із РФ, та 16 лютого у м. Сватове на Луганщині. Також 17 лютого проведено два круглі столи у Донецькій області: в містах Костянтинівка та Іллінівка.

Очікуваним результатом організатори круглих столів вважають широке ознайомлення місцевих громад із методиками трансформації конфліктів та знаходження майданчиків діалогу на різних рівнях. Особливий акцент тут – адаптація такого досвіду в громадах, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту та вивчення в них ризиків виникнення конфліктів заради запобігання небажаних наслідків.

Далі буде.

Слідкуйте за новинами.

10:25
254
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...