6 грудня відбувся Круглий стіл «Взаємодія ГІСМАОВК та Робочих груп з громадської безпеки та відновлення Чернігівської області»

6 грудня відбувся Круглий стіл «Взаємодія ГІСМАОВК та Робочих груп з громадської безпеки та відновлення Чернігівської області»

Координаторки та керівниці ГІСМАОВК представляли роботу системи представникам громадського сектору, органів державної влади та місцевого самоврядування, медикам, співробітникам закладів соціальної роботи та освіти, представникам ДСНС та поліції Чернігівської області.

Керівниця проєктів ГІСМАОВК Ірина Міхальова поділилася досвідом системи по роботі з конфліктами в громадах з 2019 року. Ірина зазначила, що на сьогодні система опрацювала понад 1000 кейсів конфліктів в громадах, які мають певні тенденції. Сталу роботу ГІСМАОВК забезпечує саме закритий цикл по роботі з конфліктами — від моніторингу до повного врегулювання конфлікту.

Під час круглого столу присутнім учасникам презентувалися кращі практики аналізу та моніторингу конфліктів та розбудови на них. Обговорювалася область застосування використання інструментів медіації й сприяння діалогу за допомогою ГІСМАОВК в громадах. Окрім того, були озвучені моделі співпраці ГІСМАОВК та робочих груп.

«Для громад ми проводимо первинний аналіз їх конфліктності, що надасть можливість якісно реагувати на їх своєчасне врегулювання або попередження. Це потужний інструментарій, наданий громадам в результаті співпраці з ГІСМАОВК, надалі може використовуватись для підвищення рівня соціальної згуртованості та самостійного реагування на конфлікти», — Галина Боженко, співавторка ГІСМАОВК та координаторка Мережі аналітиків та моніторів ГІСМАОВК.

Світлана Петрова, керівниця Центру права та посередництва, співавторка ГІСМАОВК та координаторка Мережі посередників ГІСМАОВК, поділилася впровадженнями Стандартів роботи медіаторів та фасилітаторів системи, які забезпечують ефективне втручання та роботу з конфліктами в громадах.

Децюк Тетяна — менеджерка мережі робочих груп Чернігівської області та представниця ГО «Чернігів Європейський» зазначила про збільшення конфліктів в громадах, які є дуже гострі та потребують системного підходу по їх врегулюванню. Саме ГІСМАОВК стане допоміжною системою для громад у фаховій роботі з конфліктами та у взаємодії з Робочими групами з громадської безпеки та відновлення.

Зазначений захід проходив в межах ініціативи «Геоінформаційна система моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів у взаємодії з робочими групами із громадської безпеки та соціальної згуртованості (відновлення)», яка втілюється ГО «Центр права та посередництва» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої у рамках проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

17:05
130
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...