15 грудня 2023 відбувся Круглий стіл «Взаємодія ГІСМАОВК та РГГБВ Полтавської області».

15 грудня 2023 відбувся Круглий стіл «Взаємодія ГІСМАОВК та РГГБВ Полтавської області».

Під час Круглих столів представники ГІСМАОВК розкривають громадам, що виходять на новий рівень роботи з конфліктами, можливості співпраці та корисні пропозиції.

15 грудня 2023 відбувся Круглий стіл «Взаємодія ГІСМАОВК та РГГБВ Полтавської області».

Команда ГІСМАОВК презентувала Геоінформаційну систему моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів представникам органів влади та громадського сектору Полтавської області.

Ірина Міхальова, керівниця проєкту ГІСМАОВК ділилася напрацьованими з 2019 року кейсами та зазначила, в яких випадках система може стати потужним інструментом для підвищення рівня соціальної згуртованості громад.

Світлана Петрова, керівниця Центру права та посередництва, співавторка ГІСМАОВК та координаторка Мережі посередників ГІСМАОВК, окрім демонстрації складників системи та методів роботи з нею, розповіла про виклики сьогодення в розрізі конфліктності та шляхи їх подолання за допомогою фасилітації діалогу та медіації.

Леонід Донос, лідер мережі робочих груп з безпеки й відновлення в Полтавській області, зазначив, що підтримує ідею того, що без навичок управління конфліктами буде складно рухатися далі на тлі виникнення нових конфліктів в громадах, що з’являються в важкому суспільно-політичному становищі країни. Також, Леонід наголосив на необхідності впровадження діалогових підходів на рівні громад.

Дякуємо представникам громадського сектору, органів державної влади та місцевого самоврядування Полтавщини за зацікавленість до заходу. Можливості ГІСМАОВК дають нові імпульси розвитку громад і механізми для мирного врегулювання конфліктів в цій області.

Захід відбувся з ініціативи «Геоінформаційна система моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів у взаємодії з робочими групами із громадської безпеки та соціальної згуртованості (відновлення)», яка втілюється ГО «Центр права та посередництва» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої у рамках проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

16:45
226
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...