Завершився перший етап комплексного навчання регіональних посередників

Завершився перший етап комплексного навчання регіональних посередників

Відбірковий курс «Професіоналізація в сфері мирних методів у вирішенні конфліктів. Стандарти та етика в роботі» тривав 2 місяці.

Цей курс призначався медіаторам, фасилітаторам діалогу та посередникам у вирішенні конфліктів Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Полтавської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей, що планували б працювати з конфліктами, які визначені Геоінформаційною системою моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів (ГІСМАОВК).

Що ми з учасниками розібрали на курсі?

  • Визначення професійного посередництва у конфлікті.
  • Розмежування та історію методів медіації, фасилітації діалогу, народної дипломатії та посередництва.
  • Види, методи та підходи професійного посередництва.
  • Компетентності професійного посередника у вирішенні конфліктів. Конфліктологічну компетентність посередника, методи та підходи до аналізу конфліктів; види та планування інтервенцій у конфлікт.
  • Правові та етичні засади діяльності посередників у вирішенні конфліктів.
  • Проблеми та шляхи до успіху в професії посередника у вирішенні конфліктів (медіаторів, фасилітаторів діалогу).
  • Стандарти та етику роботи посередника системи ГІСМАОВК.

Дещо з відгуків учасників навчання:

…«Круто, що навіть в цей складний час, проводиться таке навчання, і ми маємо змогу розвиватися. Дякую, що ви просуваєте альтернативну форму вирішення спорів! Серед іншого, під час навчання цінним була можливість спілкування з однодумцями».

…«Навчання було неочікувано складне, попри попередній досвід в медіації. Але сприйняла це як виклик: змінила пріоритети, виділила час, інакше себе організувала. Дуже сподобався підхід до навчання — дати нам спробувати самим і потім пояснити. Дякую за право на помилки і на висловлення своєї думки!».

За результатами цього навчання будуть відібрані регіональні посередники по роботі з конфліктами, які визначені Геоінформаційною системою моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів (ГІСМАОВК).

Сформована команда працюватиме в Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Полтавській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях задля вирішення конфліктів, які визначені ГІСМАОВК.

19:20
130
RSS
Ірина
10:19

Направду такого ґрунтовного курсу давно не зустрічала.  Без води, все посутньо і зрозуміло. Світлана Петрова майстер своєї справи і гарний лектор. Дякую  за цікаво й корисно проведений час в колі однодумці!

Завантаження...