Триває навчання аналітиків ГІСМАОВК

Триває навчання аналітиків ГІСМАОВК

Розпочався триденний онлайн-тренінг «Методи збору, аналізу та описання конфліктів для аналітиків Геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів (ГІСМАОВК)» для 30 осіб, по 15 з Донецької та Луганської областей), який буде продовжуватися до 22 травня 2020 року.

Як звісно, за його підсумками, буде підготовлена команда локальних аналітиків. А зараз претендентам для подальшої роботи в мережі Аналітиків ГІСМАОВК, надають знання, що необхідні для якісного збору, аналізу та описанню конфліктів в Геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів (ГІСМАОВК).

Сформована команда 13-ти вже практикуючих певних локальних — аналітиків наприкінці навчання, 22 травня, підбере собі нових членів за підсумками навчання та продовжить працювати в Луганській та Донецькій областях задля моніторингу конфліктів в громадах, наповнення системи ГІСМАОВК. 

Слід зазначити, що локальні аналітики-непублічні особи та відібрані кандидати мають підписати «Кодекс аналітика системи “ГІСМАОВК”» щодо безсторонності, обґрунтованості, доказовості, анонімності та конфіденційності.

Слід зазначити, що далі, після навчання триватимуть групові консультації, які заплановано проводити  двічі на місяць з метою аналізу, оцінка та доопрацювання зібраних кейсів. Таким чином, до кінця року планується напрацювати системності в роботі та більшої згуртованості мережі локальних аналітиків. Передбачається, що періодично буде здійснюваться свіжий мепінг конфліктів на мапі цього ресурсу. Та восени ще запланований до проведення семінар «Системна оцінка конфліктності громад Донецької та Луганської областей».

Організатор заходу: Програма ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

19:05
226
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...