ГІСМАОВК відвідав вуличні майданчики Краматорська, Костянтинівки та Сєвєродонецька

ГІСМАОВК відвідав вуличні майданчики Краматорська, Костянтинівки та Сєвєродонецька

Представники ГІСМАОРК відвідали мобільні діалогові майданчики серії вуличних заходів «Галерея успішних практик та новітніх ідей покращення соціальної єдності громад на сході України» в рамках роботи Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Такий формат заходів було присвячено тематичним міжнародним дням травня, а саме:

15 травня – Міжнародному Дню сім’ї;

16 травня – Міжнародному Дню співіснування;

17 травня – Всесвітньому дню електрозв’язку та інформаційного суспільства;

21 травня – Всесвітньому дню культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку.

Як звісно в період з 12 по 16 травня діалогові майданчики зорганізувалися та працювали за підтримки членів Консультативної ради з питань соціальної єдності Донецької та Луганської областей, що працює при Програмі ООН із відновлення та розбудови миру, на місцях вуличних локацій:

  • 12 травням. Краматорськ, вулична локація біля Державної установи «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас»;
  • 14 травням. Костянтинівка, вулична локація біля ЗЗСО №1 м. Костянтинівка;
  • 16 травня Сєвєродонецьк, вулична локація біля Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Тут відбувалися панельні дискусії за темами, переліченими нижче та за участю досвідчених спікерів-практиків, які працюють в громадах Донеччини та Луганщини та можуть виступати адвокатами запровадження новітніх підходів та інструментів і на національному рівні:

  • «Представлення кращих практик та напрацювань, підтриманих Програмою ООН із відновлення та розбудови миру. Миротворчі процеси та інклюзія, чи є зв’язок, результати та плани»
  • «Просторове, креативне, нестереотипне мислення. Роль громадського активізму, STE(A)M освіти (A-art), гейміфікації в цих процесах та переваги інноваційних технологій для освітнього процесу та майбутньої молоді».
  • «Культура миробудування. Чи стосується ця тема культурного життя Донеччини та Луганщини та як це можна використовувати в розбудові толерантного суспільства».

Мета: шляхом діалогу та обговорення кращих практик та новітніх інструментів, що народилися у громадськості в рамках співпраці з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру в сферах: трансформації конфліктів, культури миру та інклюзії для розбудови ефективної та сучасної молодіжної, освітньої та культурної миротворчих політик, підготувати щонайменше 10 команд з числа учасників та учасниць заходу (молодь та супроводжуючі дорослі), які б в подальшому втілили напрацьовані ідеї в життя громад Донеччини та Луганщини та змогли реплікувати їх в подальшому в Запорізькій області.

Аналітики та посередники ГІСМАОВК взяли також участь за підсумками дискусій в майстернях на тему: «Миротворчі процеси, інклюзія в просвітницькій та культурній діяльності».

Таким чином, на заходах була можливість:

  • презентувати ГІСМАОВК, як одну з кращих практик партнерів Програми ООН із відновлення та розбудови миру (далі по тексту скорочено – UN RPP) Донецької та Луганської областей в сферах трансформації конфліктів, культури миру та інклюзії для розбудови ефективної та сучасної молодіжної, освітньої та культурної миротворчих політик;
  • зробити огляд наявних на мепінгу веб-ресурсу ГІСМАОВК проблем/конфліктів відповідних територій громад та отримати зворотній зв’язок від представників громад на виявлені ситуації;
  • через мозкові штурми під час майстерень, напрацьовувати ще нові ідеї в контексті заходу для подальшої співпраці та реалізації в громадах Донеччини, Луганщини та Запорізької областей.

Для довідки:

Серія мобільних діалогових майданчиків «Галерея кращих практик: від історій успіхів до втілення нових ініціатив покращення соціальної єдності громад сходу України» реалізується у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Навчально-практична школа «Лабораторія створення сучасного навчального, просвітницького та дистанційного контенту з питань соціальної єдності» реалізується у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

14:35
257
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...