​Триває «Школа посередників» ГІСМАОВК для Запорізьської області

​Триває «Школа посередників» ГІСМАОВК для Запорізьської області

Триває чотириденний онлайн-тренінг «Професіоналізація в сфері мирних методів у вирішенні конфліктів.

«Стандарти та етика в роботі» для регіональних посередників (медіаторів, фасилітаторів діалогу, посередників у вирішенні конфліктів) Запорізької області, які планують працювати з конфліктами Геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів (ГІСМАОВК)», який буде продовжуватися до 22 травня 2020 року.

Під час навчання претендентам для подальшої роботи в мережі Посередників ГІСМАОВК, надають знання, що необхідні для якісного аналізу та розробки інтервенцій у конфлікти, які виявляє сьогодні Геоінформаційна система моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів (ГІСМАОВК) в Запорізькій області.

Сформована команда 23-ти вже практикуючих певних регіональних посередників ГІСМАОВК з Донецької та Луганської областей, за підсумками навчань та практикумів минулого періоду, тепер, після 22 травня, підбере собі нових членів.

Таким чином розширена команда посередників за підсумками цього навчання розпочне свою роботу Запорізькій області задля вирішення конфліктів в громадах. Саме по тим конфліктам, які є як пріоритетні та відображаються в рейтингу системи ГІСМАОВК.

Слід зазначити, що регіональні посередники та нові відібрані кандидати до цієї мережі, мають підписати «Кодекс посередника системи “ГІСМАОВК”» щодо етичних норм та стандартів своєї роботи.

Крім того, відібрані посередники пройдуть протягом червня в межах «Школи посередників» її другий блок навчання – курс «Медіація. Базовий курс» (90 годин), після чого будуть долучені до практики в межах ГІСМАОВК.

Слід зазначити, що далі, після навчання буде розпочато групові практичні консультації для розробки сценаріїв та впровадження нових кейсів в роботі посередників. Таким чином, до кінця року планується зробити не менш ніж 20 інтервенцій в конфлікти Запорізької області.

Організатор навачання: Програма розвитку ООН із відновлення та розбудови миру.

Для довідки:

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

09:55
244
RSS
12:21

Радію новині!

Завантаження...