Діалогова зустріч по мепінгу ГІСМАОВК відбулася в Слов’янську

Діалогова зустріч по мепінгу ГІСМАОВК відбулася в Слов’янську

13 липня 2021 року відбулась діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК з представниками профільних управлінь Слов’янської міської ради. На зустрічі обговорили проблемні питання та існуючі конфлікти міста Слов’янськ, які мепінговані на платформі ГІСМАОВК.

Зокрема, спільно обговорили стан ряду проблемних питань, таких як:

• протести мешканців міста Слов’янськ проти відключення котелень від газопостачання;
• масові акції протесту проти підвищення тарифів на газ, водопостачання, електроенергію, транспортування газу та теплової енергії у м.Слов'янськ;
• руйнування історичних споруд Слов'янщини;
• проблема транспортного сполучення через закриття автомагістралі;
• екологічна проблема обміління озер у місті Слов'янськ;
• проблема безпритульних тварин.

Представники управління житлово-комунального господарства Слов’янської міської ради звернули увагу, що на офіційному сайті Слов'янської міської ради www.slavrada.gov.ua/ здійснюється висвітлення та інформування мешканців про актуальні питання міста. Зазначили, що міський голова зустрічався з мешканцями для обговорення питання підвищення тарифів. Міська влада Слов’янська направила звернення до Кабінету міністрів України, Верховної Ради України та НКРЕПК щодо підняття тарифів на комунальні послуги. Про це на прес-конференції 20 січня 2021 розповів міський голова www.slavrada.gov.ua/?view=news&newsID=27555&word=%F2%E0%F0%E8%F4. За ініціативи Президента України підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води від 09.02.2021 року www.slavrada.gov.ua/?view=news&newsID=27691&word=%F2%E5%EF%EB%EE%EF%EE%F1%F2%E0%F7%E0%ED%ED%FF. Наразі триває підготовка до наступного опалювального сезону.

Начальником відділу транспорту та зв’язку Слов’янської міської ради наголошено, що питання проблеми транспортного сполучення через закриття автомагістралі станом на сьогоднішній день вирішується. Відбувся тендер на капітальний ремонт залізобетонного мосту через річку Казенний Торець на вулиці Свободи, замовником якого виступила Донецька облдержадміністрація. 28 червня 2021 почались ремонтні роботи на мосту через річку Казенний Торець.
Спеціалістом відділу екології і природних ресурсів Слов’янської міської ради зазначено, що проблема безпритульних тварин є актуальною у місті. Були обговорені проблемні аспекти, серед яких відсутність відповідного приміщення для належного утримання тварин. Посередниками ГІСМАОВК запропоновано уповноваженому представнику прийняти участь у онлайн-конференції «Проблема безпритульних тварин у Луганській та Донецькій областях» яка організується посередниками ГІСМАОВК з метою обміну досвідом.
За підсумками зустрічі, посередниками ГІСМАОВК заплановано більш детальний аналіз питання руйнування історичних споруд Слов’янщини, а саме гуртожитку хіміко-механічного технікуму.
Уповноваженими представниками Слов’янської міської ради висловлено готовність до подальшої співпраці в діалоговому форматі з проблемних питань для пошуку спільних шляхів вирішення.

20:55
261
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...