Чергова діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК відбулася у Лисичанську

Чергова діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК відбулася у Лисичанську

15 липня 2021 року відбулась діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК у Лисичанську, яка стосувалася питань створення безбар'єрного середовища та дитячих садків.

Перша частина зустрічі була присвячена обговоренню з керівництвом та профільними управліннями Лисичанської ВЦА підсумків попередньої діалогової зустрічі, яка була присвячена обговоренню питань щодо ситуації з громадським транспортом та перспективи створення безбар’єрного середовища в транспортній галузі міста Лисичанськ. Обговорили та підготували текст листа-звернення на міжнародні установи щодо допомоги у вирішенні цього питання. В прешу чергу вирішили звернутися до керівницта Програми ООН із відновлення та розбудови миру. 

Друга частина зустрічі була спрямована на ситуацію, пов'язану із закриттям дитсадку «Колосок» в м. Лисичанськ. 

В обговореннях прийняли участь: керівник Лисичанської ВЦА Олександр Заїка, генеральний директор АТ «Лисичанськвугілля» Юрій Ласіков, представники профільних управлінь Лисичанської ВЦА.

Під час зустрічі зазначалися питання важливості, складності та тривалості даного питання. Було наголошено, що після закриття дитячого садочку «Колосок» всі діти, батьки яких звернулись до міського відділу освіти, були переведені до інших дошкільних навчальних закладів, а вихователям були запропоновані робочі місця в інших закладах. 

На заході тривали обговорення цього складного питання.  Але, сторони прийшли до згоди, негативного впливу на соціальну складову процесу, ця ситуація не несе. 

Крім того, були представлені аналітичні данні щодо кількості місць в дітячих садках, дитячої народжуваності у місті за останні три роки та прогнози щодо перспективи демографічної картини на наступні роки. Слід зазначити, що станом на 02.09.2021  налічуються 1732 дітей  та є для них у відповідних закладах 1740 місць. 

За ініціативою Олександра Заїки влітку 2021 року для зручності мешканців було відкрито ще одну групу у ДНЗ «Дюймовочка», що знаходиться в центральному районі міста. 

Під час діалогової зустрічі учасниками було визначено відповідальних осіб задля подальшого вирішення питання щодо можливої передачі будівлі ДНЗ «Колосок» на баланс Лисичанської ВЦА, унормування відповідних юридично-правових та адміністративних питань.

22:10
230
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...