Діалогова зустріч з обговорення проблемних питань, які мепінговані ГІСМАОВК відбулася у Сєвєродонецьку

Діалогова зустріч з обговорення проблемних питань, які мепінговані ГІСМАОВК відбулася у Сєвєродонецьку

20 липня 2021 року, в онлайн форматі, відбулась діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК з представниками Сєвєродонецької міської військово - цивільної адміністрації, за участі Заступник керівника Сєвєродонецької міської ВЦА – Тетяни Олександрівни Верховської, в.о. начальника відділу містобудування та архітектури управління землеустрою, містобудування та архітектури, головний архітектор - Єгорова Андрія Юрійовича, в.о. начальника управління землеустрою, містобудування та архітектури - Куция Тараса Петровича, начальник управління житлово-комунального господарства - Ковалевського Антона Андрійовича, в.о. управління транспорту - Ширшикова Андрія Вікторовича.

На зустрічі обговорили проблемні ситуації, міста Сєвєродонецьк, які було мепінговано на платформі ГІСМАОВК.

Зокрема, спільно обговорили стан та актуальність проблемних питання у житлово-комунальній, транспортній, соціальній та бюджетній сферах, а саме:

  • Проблема з обрізкою дерев в м. Сєвєродонецьку
  • Відміна автобусного рейсу на 7.20 ранку до Сєвєродонецька
  • Проблеми постраждавши від пожеж мешканців с. Сиротино
  • Бюджетування Сєвєродонецької МТГ
  • Загострення мовного конфлікту у м. Сєвєродонецьк. Невдоволення частини мешканців проектом «Детальний план території 81 мікрорайону міста Сєвєродонецька» (вирубка лісу задля будівництва обласної лікарні).
  • Занепокоєність можливим закриттям жіночої консультації № 1
  • Під час зустрічі було з’ясовано, що міською владою вже вирішено ряд проблем та висвітлено на офіційному сайті міста, проте, кожній мепінгованій ситуації було приділено увагу при обговоренні та надано коментарі щодо поточного стану.

    Для вирішення проблеми обрізки дерев та утримання зелених насаджень та ситуації із станом озер Паркове та Чисте, а також прилеглих територiй, було затверджено «Міську цільову програму збереження і поновлення зелених насаджень м. Сєвєродонецьк на 2021 рік» та програму «Утримання озер м. Сєвєродонецьк на 2021 рiк», які виконуються. Крім того, комунальними службами постійно здійснюється прибирання прилеглих територій, очищуються озера та підтримується рівень води. Також, було наголошено, що інспектори з благоустрою накладають штрафи через умисне засмічення цих територій та було б добре, якщо містяни не залишали би після відпочинку сміття. З метою підвищення особистої відповідальності, міська влада підтримає будь які заходи направлені на заклики щодо дотримання чистоти на прилеглих територій Озер.

    При обговоренні окрема увага була приділена питанню стосовно проблем мешканців села Сиротино, які виникли внаслідок минулорічних пожеж та зазначено, що станом на сьогодні, більшу частину питань вже вирішено, по іншим триває активна робота. Мешканцям надається допомога в межах компетенцiї мiсцевого органу влади та дана ситуація знаходиться на особистому контролі Керівника Сєвєродонецької міської ВЦА – Стрюка Олександра Сергійовича. Керівник Сєвєродонецької міської ВЦА Олександр Стрюк та його заступник Тетяна Верховська у червні 2021 провели зустріч з мешканцями Сиротино. Крім того, в липні, додатково, за рахунок місцевого бюджету, було виділено кошти на перевезення дітей селища Сиротине, яке постраждало внаслідок пожеж, на оздоровлення та відпочинок до селища Білі Ослави Івано-Франківської області у сумі 100000 грн.

    Щодо будiвництва в Сєвєродонецьку обласної лiкарнiбуло зазначено, щотериторiя, яка має вiдповiдну iнфраструктурута можливiсть пiдключення до iнженерних мережбула передана в підпорядкування ЛОДА. Поряд з цією територією пролягають маршрути громадського транспорту, що дасть можливiсть мешканцям мiста та областi зручно добиратися до лiкарнi.

    Також, на початку червня було презентовано проєкт будівлі за участі Голови обласної державної адміністрації(https://sed-rada.gov.ua/novini-mista/nova-oblasna-likarnya-na-1000-robochih-misc-u-sievierodonecku-prezentuvali-proiekt_08-07-2021)

    Відносно вирубки лісу задля будівництва лікарні було зазначено, що більшість мешканців підтримує та розуміє необхідність будівництва обласної лікарні яке вкрай актуальне як для містян Сєвєродонецька так й для мешканців усієї Луганської області.

    Також обговорили позицію противників будівництва лікарні на цієї території та відзначили важливість взаємодії у громаді між мешканцями та владою.

    На майбутнє, за потребою, представниками ВЦА, було висловлено готовність до подальшої співпраці в діалоговому форматі з громадськістю, по цієї ситуації, за участі представників Луганської обласної державної адміністрації.

13:40
252
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...