Відбувся діалог в селі Свистунівка Сватівського району щодо питань місцевої свиноферми

Відбувся діалог в селі Свистунівка Сватівського району щодо питань місцевої свиноферми

26 липня 2021 року у селі Свистунівка Сватівського району відбулась діалогова зустріч за участю представників влади, місцевих мешканців, представників фермерських господарств та посередників мережі ГІСМАОВК. Програма зустрічі була присвячена «Проблемі діяльності свиноферми у с. Свистунівка». 

В ході зустрічі місцеві мешканці наголосили, що свиноферма знаходиться на території села та особливо в теплу пору року запах продуктів життєдіяльності свиней розповсюджується по всьому населеному пункту, через що жителям важко та неприємно дихати. На думку громади проблема полягає в тому, що керівництво свиноферми не приділяє достатньої уваги своєчасному вивезенню продуктів життєдіяльності свиноферми. Крім того, такі продукти вивозяться через вулиці села і несправна бочка частково залишає слід з нечистот які розливаючись виділяють неприємний запах.

Посилання на конфлікт у системі:https://dialog-ua.org/problems/50-konflikt-mizh-naselennyam-s-svystunivka-ta-mistsevoyu-svynofermoyu.html

На зустрічі керівник свиноферми пояснив, що нещодавно існувала проблема з своєчасним вивозом продуктів життєдіяльності свиней, це зумовлювалось відсутністю штатного водія спецтехніки та застарілою бочкою, але на даний час керівництво прислухалися до скарг жителів та змінило маршрут вивозу нечистот. Крім того, силами підприємства було полагоджено бочку та найнято штатного водія спецтехніки. Однак гострою залишається проблема з місцем викиду нечистот. В літній період за усною домовленістю між деякими фермерами та керівництвом свиноферми продукти життєдіяльності вивозяться на поля, що фактично є органічним добривом яке сприяє підвищенню врожайності і покращення чорноземного ґрунту. В зимовий період проблема знову стане актуальною, оскільки такої можливості не буде. Присутня на зустрічі заступниця Сватівського міського Голови Ірина Корлякова та староста села запропонували керівництву свиноферми офіційно звернутись з листом до міської ради з проханням виділити місце для вивезення продуктів життєдіяльності свиней які не буде чинити незручності жителям та забруднювати довкілля.

Крім того, учасники зустрічі, обговорили можливість спільними зусиллями влади, громади, фермерів та керівництвом свиноферми придбати та висадити саджанці дерев навколо підприємства які б змогли природно очищувати повітря та озеленити прилеглу територію.

Усі учасники зустрічі відмітили позитивну динаміку проведення діалогу та наголосили, що зустріч була цікавою та конструктивною.

Діалогова зустріч в офф-лайн форматі проводилась посередниками ГІСМАОВК в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру. реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

18:35
250
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...