Обговорення ситуації навколо збереження садиби поміщика А.Бантиша у селі Прелесне, що на Донеччині

Обговорення ситуації навколо збереження садиби поміщика А.Бантиша у селі Прелесне, що на Донеччині

30 липня 2021 року відбулась діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК з представниками філії “Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд” АТ «Українська залізниця», представниками Черкаської ОТГ, Управління культури і туризму Донецької обласної державної адміністрації.

Зустріч присвячена темі: «Обговорення ситуації навколо збереження садиби поміщика А.Бантиша у селі Прелесне». Садиба поміщика А. Бантиша розташована у селі Прелесне, смт Черкаське, Слов’янського району, Донецької області. Садиба, про яку їде мова, обліковується як дитяча оздоровниця «Прелесне» на балансі виробничого підрозділу «Лиманське територіальне управління» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд АТ „Українська залізниця“.

Більш детальна інформація щодо цього конфлікту відображена на платформі ГІСМАОВК за посиланням https://dialog-ua.org/problems/97-konflikt-navkolo-zberezhennya-sadyby-bantysha-u-seli-prelesne.htm

Представники балансоутримувача філії “Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд” АТ «Українська залізниця» зазначили, що не заперечують проти передачі садиби поміщика А.Бантиша на баланс Черкаської ОТГ. При цьому звернули увагу, що є відповідна процедура, передбачена діючим законодавством, рішення приймається Кабінетом Міністрів України. Зі своєї сторони готові надати необхідну інформацію та документи, співпрацювати у процедурі передачі державного майна у комунальну власність.

Голова Черкаської сільської ради Головаш Андрій Вікторович та начальник відділу відділ культури та туризму Черкаської селищної ради Батан Ярослав Володимирович наголосили на тому, що Черкаська ОТГ зацікавлена в отриманні у комунальну власність садиби поміщика А.Бантиша у селі Прелесне, готові приймати активну участь у підготовці необхідних запитів, документів, передбачених діючим законодавство, та мають відповідний план дій для збереження та відновлення садиби.

Сторони обговорили необхідні кроки, запити для початку процедури ініціювання переоформлення садиби поміщика А.Бантиша у селі Прелесне з державної у комунальну власність, а також звернули увагу на необхідність залучення до цього процесу посередників ГІСМАОВК та організацію наступної діалогової зустрічі.

Усі учасники діалогової зустрічі відмітили позитивну динаміку проведення діалогу та наголосили, що зустріч була конструктивною та цікавою.

Діалогова зустріч в онлайн форматі проведена посередниками ГІСМАОВК в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру. реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

14:15
252
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...