Завершився перший модуль навчання аналітиків ГІСМАОВК для Запорізької області

Завершився перший модуль навчання аналітиків ГІСМАОВК для Запорізької області

20 осіб два дні, 9 та 10 серпня, навчалися на тренінгу «Методи збору та аналізу конфліктів для аналітиків системи вирішення конфліктів (ГІСМАОВК)» в онлайн-форматі.

Тренінг є першим модулем комплексного навчання локальних аналітиків «Аналітична складова ресурсу «ГІСМАОВК», метою якого є підготовка команди локальних аналітиків, надання їм базових знань, що необхідні для збору, аналізу та опису конфліктів в геоінформаційній системі моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів «ГІСМАОВК».

Очікується, що команда аналітиків працюватиме в Запорізьській області для здійснення моніторингу конфліктів у громадах, наповнення системи «ГІСМАОВК» та популяризації методу медіації для вирішення конфліктів разом із іншими спеціалістами, які працювали і зараз працюють в Луганській та Донецькій областях в складі мережі аналітиків «ГІСМАОВК».

Два дні розбиралися з питаннями:

  • щодо роботи мереж спеціалістів ГІСМАОВК та щодо соціальних конфліктів та їх ознак і вплину соціально-економічний розвиток громади;
  • обговорювали та знайомилися з методами збору конфліктів, мапуванням конфліктів на веб платформі;
  • виконували домашні завдання та спробували описувати конфлікти, структуровано проводити первинний аналіз конфліктів ГІСМАОВК.
  • розбиралися із соціальними та емоційними компетентностями аналітиків конфліктів (асертивність та проактивність);
  • ознайомилися з мовою ситуативного реагування (реактивна та проактивна), конфліктогенами та синтонами, прикладами асертивного реагування на ситуації;
  • освоювали техніки противодії пресингу у комунікації та роботи з надмірно емоційними станами;
  • виконували тестові вправи.

За підсумками навчання онлайн, група продовжить вчитися та практикувати на наступному триденному модулі під назвою «Нові інструменти аналізу та моніторингу конфліктів, міжнародна практика раннього виявлення, реагування та попередження конфліктів», який є другим модулем комплексного навчання локальних аналітиків «Аналітична складова ресурсу «ГІСМАОВК».

Онлайн-тренінг відбувся в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Королівства Нідерландів.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

16:40
246
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...