Завершився другий практичний модуль навчання локальних Аналітиків ГІСМАОВК для Запорізьської області

Завершився другий практичний модуль навчання локальних Аналітиків ГІСМАОВК для Запорізьської області

Завершився другий практичний модуль «Нові інструменти аналізу та моніторингу конфліктів, міжнародна практика раннього виявлення, реагування та попередження конфліктів» комплексного навчання локальних аналітиків «Аналітична складова ресурсу «ГІСМАОВК», метою якого є підготовка команди локальних аналітиків, надання їм базових знань, що необхідні для збору, аналізу та опису конфліктів в геоінформаційній системі моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів «ГІСМАОВК».

Протягом 12-15 серпня учасники навчання працювали над такими темами:

  • Робота Мережі локальних аналітиків, які працюють над виявленням конфліктів у громадах через геоінформаційну систему моніторингу, аналізу та оцінки конфліктів у Луганській, Донецькій та Запорізькій областях.
  • Системний аналіз конфліктів. Нові підходи да аналізу конфліктів. Методи та форми довгострокового доопрацювання зібраних кейсів.
  • Внутрішня комунікація ГІСМАОВК – технічна складова, особливості роботи в особистих кабінетах локальних аналітиків ГІСМАОВК.

Працювали в робочих групах та вчилися супровіду кейсу, динаміки та особливості розвитку конфліктів. Опрацьовували ключові поняття та техніки «Я–повідомлення» та техніки заворотного зв’язку. Налаштовували особисті кабінети на онлайн-платформі та вчилися застосовувати ключову термінологією.

Розбирались з:

  • типологією співрозмовників та техніки роботи з ними. Опрацьовували сильні й слабкі сторони кожного типу, прийоми роботи з різними типами, алгоритм роботи з розлюченим співрозмовником;
  • альтернативними способами розв’язання конфліктів: медіація, фасилітація, перемовини.
  • ефективними комунікаціями: діалог, ненасильницьке спілкування та зворотній зв'язок.
  • методами спостереження за конфліктом;
  • базовими засадами безсторонності, обґрунтованості, доказовості, анонімності та конфіденційності в роботі локального аналітика ГІСМАОВК.

Знайомилися з міжнародною практикою раннього виявлення, реагування та попередження конфліктів та вчилися прогнозувати розвиток конфлікту.

Тепер місяць аналітики будуть практикувати та демонструвати засвоєнні знання на практиці, після чого підпишуть «Кодекс локального аналітика ГІСМАОВК» та розпочнуть ефективно працювати.

За підсумками практикуму 15 осіб з числа тих, хто навчався, точно виріши, що зможуть виконувати функцію аналітика «ГІСМАОВК» та працювати для Запорізької області.

Таким чином команда аналітиків збільшилася та працюватиме і для Запорізької області. В рамках своєї роботи, аналітики будуть здійснювати моніторинг конфліктів у громадах, наповнення системи «ГІСМАОВК», популяризацію методів неконфліктного спілкування, посередництва та медіації для вирішення конфліктів разом із іншими спеціалістами, які працювали і зараз працюють в Луганській та Донецькій областях в складі мережі аналітиків «ГІСМАОВК».

Всі учасники висловили свої позитивні враження та подякували тренерам та тренеркам: Галині Боженко, Андрію Мітяєву, Юлії Копнінській-Петриченко та Ганні Боровій.

Тренінг відбувся в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Королівства Нідерландів.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

08:00
257
RSS
16:11
+3

Спасибо  большое команде «ГІСМАОВК ». Вы супер. Всё  прошло  на высшем уровне. Очень  хорошая команда.  

19:08
+3

Дуже дякую за можливість бути присутньою на такому універсальному, пізнавальному та крутому заході! Окремо дякую нашим спікерам ви дуже розумні та креативні. Дякую за можливість знайомства з командою!!! 

22:24
+2

ГІСМАОВК — це потужний інструмент для розв'язання конфліктів в громадах з інноваційних підходом по формуванню кращої команди аналітиків в країні і сильним, досвідченим координаційним складом. Ваша праця дуже важлива для суспільства!

14:54
+2

Дякую команді «ГІСМАОВК» за чудово організований захід.

Практичний модуль навчання локальних аналітиків — був дуже насиченим та пізнавальним. Маю надію що нові аналітики збираючи, аналізуючи та описуючи конфлікти у громадах на місцях, будуть сприяти розбудові та відновленню миру на теренах нашої країни в цілому.

Бажаю всім натхнення та позитивного настрою!

Завантаження...