Діалогова зустріч з обговорення мепінгованих в ГІСМАОВК проблем відбулася у Щасті

Діалогова зустріч з обговорення мепінгованих в  ГІСМАОВК  проблем відбулася у Щасті

17 серпня 2021 року, в онлайн форматі, відбулась діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК з представниками Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Щастинського району Луганської області.

Зустріч відбулась за участю участі заступниці керівника Щастинськоїміської ВЦА – Світлани Клімкової, головного спеціалісту відділу інформаційної політики — Вікторії Нецвітайло, головного спеціалісту з благоустрою міста та екології відділу житлово-комунального господарства, благоустрою та екології — Артема Касімова, головного спеціалісту відділу освіти, культури, молоді та спорту — Макогон Тетяни.

На зустрічі обговорили проблемні ситуації, проблемних питань Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Щастинського району Луганської області, які було мепінгованона платформі ГІСМАОВК.

Зокрема, спільно обговорили стан, актуальністьта можливі шляхи вирішення наступних проблемних питань:

  • Проблема відсутності харчування в школі смт. Петропавлівка.
  • Забруднення озера Квіткове у місті Щастя.
  • Проблема недобудов в місті Щастя.
  • Проблема відсутності вчителів з ряду предметів в навчальних закладах деяких населених пунктів поблизу лінії зіткнення.
  • Проблема відсутності транспортного сполучення між смт. Петропавлівка та с. Войтове та районним центром м. Щастя.
  • Відсутність приміщення для надання медичної лікарняної допомоги мешканцям громади. с. Войтове.

Під час зустрічі було з’ясовано, що міською владою вже проведено роботу задля проблемних питань, зокрема щодо налагодження харчування в школі смт. Петропавлівка, питання вже вирішено. Щодо проблеми недобудови місцевою владою було здійснено всі необхідні заходи задля забезпечення безпеки мешканців, а саме постійно проходить патрулювання території, ведеться роз’яснювальна робота із школярами та інше.

Щодо питання приймання на баланс приміщення для надання медичної лікарняної допомоги мешканцям громади с. Войтове повільно вирішується, але через довготривалість процесів, як було зазначено на зустрічі, буде вирішено восени.

Для вирішення проблеми щодо забруднення озера Квіткове, навесні 2021 року було проведено очистку та наразі ведуться роботи з вирубки комишів людськими ресурсами, через неможливість залучення технікі за природних особливостей ставку.

Щодо вирішення проблема відсутності транспортного сполучення між смт. Петропавлівка та с. Войтове та районним центром м. Щастя було наголошено, що на сьогодні по цьому маршруту курсують лише маршрутні автобуси, при цьому у місцевої влади є в планах на майбутнє створення власної автостанції та автопарку. 

Також, на зустрічі було висловлено готовність подальшої співпраці з посередниками ГІСМАОВК по питанню стану доріг даного напрямку для отримання експертної допомоги щодо шляхів вирішення питання, існуючих програм державного, обласного значення або залучення інших форм фінансування.

За підсумками зустрічі, посередниками ГІСМАОВК заплановано більш детальний аналіз ситуації із залучення вчителів з фізики та інформатики до школи міста.

11:05
228
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...