​19 серпня 2021 року відбулась зустріч посередників ГІСМАОВК з керівництвом та представниками Новоайдарської ОТГ

​19 серпня 2021 року відбулась зустріч посередників ГІСМАОВК з керівництвом та представниками Новоайдарської ОТГ

19 серпня 2021 року відбулась зустріч посередників ГІСМАОВК з керівництвом та представниками Новоайдарської селищної територіальної громади Луганської області в смт. Новоайдар.

На зустрічі обговорили проблемні ситуації Новоайдарської громади, які було замепінговано Геоінформаційною системою моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів в рамках роботи з проблемними ситуаціями та конфліктами, їх актуальність та стан на сьогоднішній день, шляхи їх вирішення.

А саме, що стосується саме таких питань, як:

  • Щодо закриття шкіл Новоайдарської громади через невідповідне протипожежне оснащення.
  • Щодо наслідків стихійного лиха у Новоайдарському районі, яке відбулось у травні 2020 року.
  • Щодо довготривалої реконструкції центральної площі селища Новоайдар.
  • Щодо вивозу та утилізації сміття в Новоайдарській громаді.

Новоайдарською селищною територіальною громадою, розроблено стратегічну програму соціально-економічного розвитку для вирішення питань громади, в якої, у тому числі передбачено будівництво полігону твердих побутових відходів другої черги для вирішення питання з вивозу та утилізації сміття в Новоайдарській громаді

Щодо довготривалої реконструкції центральної площі селища Новоайдар було зазначено, що дане питання актуальне, але не гостре, ремонтні роботи та роботи з благоустрою площі ведуться постійно. На сьогодні 100% викладено тротуарну плитку, висажено зелені насадження та інше.

Також, під час зустрічі було обговорено наслідки стихійного лиха (надзвичайної події природного характеру (сильні пориви вітру, злива та град)), яке відбулось у травні 2020 року у Новоайдарському районі. Було з’ясовано, що наслідки спричинені стихійним лихом, такі як вибиті вікна, знесена покрівля школи та культурного центру, відновлення ліній електропередач було ліквідовано оперативно. Трохи пізніше було відновлено асфальтне покриття дороги до с.Олексіівка.

Найгострішим питанням діалогової зустрічі стало обговорення ситуації «Щодо закриття шкіл Новоайдарської громади через невідповідне протипожежне оснащення», В ході зустрічі як було з’ясовано, що по рішенню суду, до повного усунення порушень пожежної та техногенної безпеки, закрито 10 навчальних закладів громади, у тому числі й дитячі садочки. Громадою було виконано значний обсяг з усунення порушень, проте заходи пов’язані із забезпеченням об’єктів зовнішнім водопостачання, на сьогодні виконати неможливо, не тільки через великі фінансові витрати а й через довго тривалість робіт.

Також, 19 серпня 2021 року, під час сесії селищної ради, було прийнято рішення «Про затвердження Програми забезпечення пожежної безпеки на території Новоайдарської селищної територіальної громади».

Керівництвом Новоайдарської селищної територіальної громади було висловлено готовність до подальшої співпраці в діалоговому форматі для пошуку можливих шляхів вирішення щодо закриття шкіл Новоайдарської громади через невідповідне протипожежне оснащення та обговорено можливість надання експертної допомоги, в рамках роботи мережі посередників ГІСМАОВК.

11:15
222
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...