​27 серпня 2021 року відбулась діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК з представниками Святогірської міськради

​27 серпня 2021 року відбулась діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК з представниками Святогірської міськради

На зустрічі обговорили проблемні питання та існуючі конфлікти Святогірської громади, які мепінговані на платформі ГІСМАОВК. Зокрема, спільно обговорили стан ряду проблемних питань, таких як: проблема з закриттям дитячого садочку у Святогірську та загроза екологічної катастрофи у зв'язку з видобуванням сланцевого газу у м. Святогірськ.

Першим сторони обговорили питання закриття дитячого садочку «Ластівка» №18 у м.Святогірськ. Учасники зазначили, що питання є актуальним, в зв’язку з несвоєчасним виконанням підрядником реконструкції дитсадка та відповідно подовженням терміну реконструкції будівлі. Зазначили, що найближчим часом планується зустріч з підрядником для врегулювання зазначеного питання.

Відносно другого питання, уповноваженими представниками Святогірської міської ради зазначено, що рішенням Святогірської міської ради від 21.07.2021 № 257-ХІІ-8 затверджене Положення про робочу групу щодо оцінки планової діяльності ТОВ «Надра Юзівська» на території Святогірської ТГ» постійної комісії Святогірської міської ради з питань землекористування, архітектури, будівництва, екології та охорони навколишнього природного середовища, агропромислового розвитку, житлово-комунального господарства, благоустрою, транспорту та зв’язку, управління комунальною власністю, та рішення Святогірської міської ради від 21.07.2021 №258-XII-8 «Про створення тимчасової контрольної комісії щодо оцінки планової діяльності ТОВ «Надра Юзівська» на території Святогірської територіальної громади». Зазначені рішення оприлюднені на офіційному сайті Святогірської міської ради http://svyatogirsk.com.ua/2021_2_rr.html.

За підсумками зустрічі, посередниками ГІСМАОВК заплановано більш детальний аналіз та обмін інформацією між учасниками відносно питання реконструкції/закриття дитячого садочку «Ластівка» №18 у м.Святогірськ.

Уповноваженими представниками Святогірської міської ради висловлено готовність до подальшої співпраці з посередниками ГІСМАОВК з проблемних питань для пошуку спільних шляхів вирішення.

Діалогова зустріч в онлайн форматі проведена посередниками ГІСМАОВК в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру. реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

11:20
245
RSS

А  що заплановано посередниками ГІСМАОВК та які підсумки зустрічі  щодо «другого питання» ?                                                                          Мова йде про вищезазначену «загрозу екологічної катастрофи у зв'язку з видобуванням сланцевого газу у м. Святогірськ ТОВ «Надра Юзівська»...

Завантаження...