Робочі зустрічі посередників ГІСМАОВК в Новойдарській громаді

Робочі зустрічі посередників ГІСМАОВК в Новойдарській громаді

Посередниками ГІСМАОВК 30 та 31 серпня 2021 року було проведено робочі зустрічі з керівництвом Новоайдарської селищної територіальної громади Луганської області. 

На робочих зустрічах було опрацьовано наступні питання.

1. Опрацьовано питання щодо залучення міжнародних організацій для вирішення питань пожежної безпеки в закладах освіти Новоайдарської громади, відповідно до чого з’ясовано, що спеціалісти Новоайдарської селищної територіальної громади вже мають досвід участі у грантових конкурсах та успішно втілюють реалізацію грантових проектів в громаді. Проте для вирішення питання придбання оснащення в частині усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної небезпеки потребує значного обсягу фінансування, яке не передбачено існуючими грантовими конкурсами. Мова йде про декілька мільйонів гривень. Відповідно до чого вирішили продовжити подальшу співпрацю в написанні листів про допомогу на міжнародні організації на 2022 рік.

2. Надано інформаційну довідку в якій висвітлено плани державної влади з пошуку можливих шляхів вирішення проблеми закриття шкіл через невідповідне протипожежне оснащення на 2022 рік, відповідно до обговорюваних питань на зустрічі, яка відбулась 26 серпня у Міністерстві внутрішніх справ України відбулася зустріч урядовців з представниками місцевого самоврядування, присвячена питанням безпеки в громадах. Під час наради одним з обговорюваних питань, стало питання щодо Перевірки пожежної безпеки в закладах освіти. У державний бюджет на 2022 рік має бути закладена спеціальна субвенція, щоб покрити видатки громад у сфері пожежної безпеки. Асоціація міст України надала пропозиції Мінфіну щодо передбачення субвенції на протипожежні заходи в закладах освіти і винесла це питання на бюджетні консультації. ДСНС підтримала таку пропозицію Асоціації. Для оперативного вирішення питань у взаємодії з органами місцевого самоврядування буде створено постійно діючу координаційну групу.

Детальніше, за посиланням.

https://www.auc.org.ua/novyna/o-slobozhan-ohorona-gromadskogo-poryadku-ta-dostupnist-bezpekovyh-poslug-vazhlyvi-zavdannya

Уповноважені представники Новоайдарської селищної територіальної громади висловили готовність до подальшої співпраці з посередниками ГІСМАОВК з проблемних питань для пошуку спільних шляхів вирішення.

10:00
252
RSS
12:05

Подібна проблема є і в Добропільсткій громаді.

Ольга Снісаренко
12:58

Необхідно доєднати шкільні заклади Добропільської громади (Донецька область) для спільного вирішення питань протипожежних заходів в закладах освіти.

13:54

Для цього треба повідомити про цю проблему, надіславши інформацію про конфлікт на цей сайт, на мою думку.

Завантаження...