Діалогова зустріч відбулася в селі Довга Балка Донецької області

Діалогова зустріч відбулася в селі Довга Балка Донецької області

06.09.2021 року у селі Довга Балка Донецької області відбулася діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК з представниками Іллінівської сільської ради та старост селищ Іллінівської ОТГ Донецької області. Метою зустрічі було актуалізація та обговорення поточних проблемних та конфліктних ситуацій Іллінівської ОТГ мепінгованих на платформі ГІСМАОВК www.dialog-ua.org.

А саме:

Проблема водопостачання село Іллінівка https://dialog-ua.org/problems/139-problema-vodosnabzhenyya-selo-illinivka.html

Системні проблеми села Плещіївка, Іллінська ОТГ https://dialog-ua.org/problems/137-systemni-problemy-sela-pleshchiyivka-illinska-oth.html

Село Степанівка, проблема доступності освіти для дітей шкільного віку, через транспортні перепони

https://dialog-ua.org/problems/123-selo-stepanivka-problema-dostupnosti-osvity-dlya-ditey-shkilnoho-viku-cherez-transportni-perepon.html

Проблема відсутності водопостачання в селі Степанівка, Костянтинівського району https://dialog-ua.org/problems/129-problema-vidsutnosti-vodopostachannya-v-seli-stepanivka-kostyantynivskoho-rayonu.html

Село Степанівка, екологічні проблеми: стихійні звалища і вивезення ТПВ, збереження водних ресурсів

https://dialog-ua.org/problems/121-selo-stepanivka-ekolohichni-problemy-stykhiyni-zvalyshcha-i-vyvezennya-tpv-zberezhennya-vodnykh-.html

Так, в результаті обговорення було з'ясовано, що проблему водопостачання у селі Іллінівка по вулиці Садовій вже вирішено. Проблема стосувалася того, что місцеві водоканали не впорядковані сільській раді, яка є лише замовником послуги. З мешканцями було проведено роз'яснення про системи підпорядкування комунальних закладів та відповідальності за виконання робіт. Наразі скарг від мешканців немає, водопостачання по вулиці відновлено.

Щодо питання звалищ сміття у селах Іллінівської ОТГ, як засвідчили старости селищ Довга Балка, Плещіївки, Степанівки та інших, постійно проводяться роботи з інформування мешканців щодо підписання індивідуальних контрактів задля вивезення сміття, однак існує певна кількість мешканців, у яких відсутні договора на вивезення мусора, та які організовують стихійні звалища сміття. Це системні проблеми майже усіх Старостинських округів Іллінівської ОТГ, які потребують системного пілхода задля вирішення.

Щодо екологічного питання збереження водних ресурсів, староста села Степанівка зазначив, що вже були проведені роботи з очищення озера, яке також забруднювалося та руйнувалося мешканцями села, відпочиваючими та рибалками.

Щодо проблемної ситуації з приводу відсутності водопостачання у селі Степанівка, староста та представник відділу ЖКГ Іллінівської сільської ради зазначили, що це питання стосується відбудови централізованої системи водопроводів у селі, яка раніше не існувала, а мешканці користувалися індивідуальними свердловинами. Наразі, вже розпочато відбудову системи централізованого водопостачання, встановлено водонапірну вежу за фінансуванням благодійного фонду, однак на сьогоднішній день не відбулося передачі документів від підрядника, що може затримати запуск системи централізованого водопостачання у селі.

Щодо питання доступності дітей до освіти через транспортні перепони, наразі ця проблема вирішена, для дітей організовано підвіз з сел до школи, враховуючи розклад уроків. Як з'ясувалося, проблема полягала у тимчасовому невиконанні умов, щодо якісного палива для автобусів, та на період встановлення відповідальних та ремонту автобусів для дітей було виділено альтернативні транспортні засоби — газелі. Наразі проблема вирішена.

За результатами обговорення системних проблем у селі Плещіївка, було з'ясовано, що перебої з електропочтачанням існують в результаті близького розташування до лінії збройного конфлікту, та існують в результаті тимчасових відключень всієї лінії електропостачання та на період ремонтних робіт. Щодо стану закладів соціальної сфери, вже завдяки допомоги донорів та міжнародних організацій проблема вирішена, відбулося будівництво фельдшерського пункту, який оснащено вбиральнею.

Також, заступник голови громади Іллінівської ОТГ додала, що існує ще одна проблемна ситуація, яка не мепінгована системою, але до якої буде дуже доречна взаємодія з посередниками ГІСМАОВК задля вирішення, яка стосується можливого закриття однієї зі шкіл Іллінівської ОТГ.

В результаті обговорення було з'ясовано, що більшість конфліктних та проблемних ситуації у селах Іллінівської ОТГ спровоковано політичним розєднанням між населенням та місцевою владою, та спровоковано анти агітаційними програмами окремих політичних партій та платформ.

В результаті спільного обговорення, старости селищних рад та представники сільської ради зазначили, що саме діалог та комунікація за участю нейтральних посередників ГІСМАОВК є дуже важливим фактором ефективної взаємодії громади та влади та у багатьох випадках є необхідним елементом задля встановлення довіри, відповідальності, підняття рівня обізнаності мешканців та зняття напруги.

Було здобуто домовленостей та заплановані кроки щодо взаємодії влади та посредників ГІСМАОВК задля залучення посередників ГІСМАОВК до вирішення окремих проблемних та конфліктних ситуацій у громаді. 

11:25
231
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...