В Кирилівській селищній раді Запорізької області відбулася діалогова зустріч щодо ситуації з водопостачанням.

В Кирилівській селищній раді Запорізької області відбулася діалогова зустріч щодо ситуації з водопостачанням.

9 вересня в смт. Кирилівка Запорізької області відбулася діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК з представниками Кирилівської селищної ради, директором комунального підприємства “Водоканал” Мелітопольської міської ради, начальником відділу муніципальної варти, представниками громади та громадських організацій. Метою зустрічі було обговорення ситуації, яка склалася навколо відключення водопостачання під час курортного сезону у селі Кирилівка, яка мепінгована на платформі "Геоінформаційна система моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів" в Донецькій, Запорізькій і Луганській областях.

Ситуація мепінгована на платформі тут: https://dialog-ua.org/problems/287-konflikt-navkolo-rehulyarnoho-vidklyuchennya-vodopostachanya-pidchas-kurortnoho-sezonu-v-smt-kyr.html

В результаті обговорення було з'ясовано, що ситуація тимчасового відключення водопостачання та водопостачання у зазначені години була актуальна для курортного сезону та викликана великою кількістю відпочивальників та додатковим навантаженням на системи водопостачання. Однак, мешканці мали та мають змогу отримувати воду через підвіз води за тими ж самими тарифами, що і тарифи централізованого водопостачання.

Начальник відділу муніципальної варти та заступник голови Кирилівської ОТГ зазначили, що існує дві взаємопов'язані проблеми: проблема, пов'язана з підвищенням споживання води у курортний сезон, в результаті підвищення санітарно-технічного рівня приватних будинків, наявністю приватних басейнів та системи водопостачання, яка неспроможна обслуговувати потреби населення в курортный сезон та проблема незаконної підприємницької діяльності та відсутності сплати туристичного збору, який би давав змогу місцевому бюджету виділяти більше коштів задля модернізації та реконструкцію системи водопостачання, яка налічує вже понад 40 років.

Заступник голови Кирилівської ОТГ та директор КП “Водоканал” Мелітопольської міської ради зазначили, що на сьогоднішній день вже виділено кошти на розробку проектно-кошторисної документації щодо розробки проекту централізованого водопостачання/водовідведення на азовських косах та модернізацію та реконструкцію водопровідної системи у смт Кирилівка та в найближчий час планується оголошення тендерного конкурсу.

Також директор КП “Водоканал” Мелітопольської міської ради зазначив, що вже є сплановані кроки щодо пошуку фінансування та інвестування задля реалізації проекту з модернізації/реконструкції систем водопостачання/водовідведення та проекту з розробки централізованого водопостачання кос.

Учасники діалогової зустрічі висловлено готовність за потребою до подальшої співпраці з посередниками ГІСМАОВК з проблемних та конфліктних питань задля пошуку порозуміння та спільних шляхів вирішення ситуації.

11:55
240
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...