Обговорення ситуації навколо збереження та переоформлення садиби поміщика А. Бантиша у селі Прелесне Черкаської ОТГ Донецької області

Обговорення ситуації навколо збереження та переоформлення садиби поміщика А. Бантиша у селі Прелесне Черкаської ОТГ Донецької області

10 вересня 2021 року у смт Черкаське відбулась друга діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК з представниками громадських організацій, філії “Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд” АТ «Українська залізниця», представниками Черкаської ОТГ, Управління культури і туризму Донецької обласної державної адміністрації. Тема: «Обговорення ситуації навколо збереження та переоформлення садиби поміщика А.Бантиша у селі Прелесне».

Більш детальна інформація щодо мепінгованої ситуації на платформі ГІСМАОВК за посиланням https://dialog-ua.org/problems/97-konflikt-navkolo-zberezhennya-sadyby-bantysha-u-seli-prelesne.htm

Садиба поміщика А. Бантиша розташована у селі Прелесне, смт Черкаське, Донецької області. Садиба, про яку їде мова, обліковується як дитяча оздоровниця «Прелесне» на балансі виробничого підрозділу «Лиманське територіальне управління» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд АТ „Українська залізниця“.

Учасники обговорили відповідь надану Департаментом майнової політики АТ «Українська залізниця» та Управління культури та туризму Донецької обласної державної адміністрації на відповідні запити Черкаської селищної ради Донецької області, про перелік документів необхідних для передачі у комунальну власність селищної ради майнового комплексу садиби поміщика А.Бантиша.

Представники балансоутримувача виробничого підрозділу „Лиманське територіальне управління“ філії “Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд” АТ «Українська залізниця» зазначили, що не заперечують проти передачі садиби поміщика А.Бантиша на баланс Черкаської ОТГ та цю позицію підтверджую офіційна відповідь Департаменту майнової політики АТ «Українська залізниця». При цьому звернули увагу, що садиба може бути передана лише як цілісний майновий комплекс та необхідно погодження правління АТ «Укрзалізниця» та Мінінфраструктури.

Сторони погодили наступні кроки для збереження та переоформлення садиби поміщика А.Бантиша, а саме вирішили:

— утворити робочу групу для супроводження зазначеного питання зі складу присутніх, розробка за допомогою посередників ГІСМАОВК проекту Положення про робочу групу;

— провести експертну зустріч для розуміння наступних кроків та варіантів роботи з громадськістю;

— підготувати Черкаською селищною радою та відділом культури та туризму Черкаської селищної ради відповідних документів для ініціювання переоформлення садиби поміщика А.Бантиша у селі Прелесне з державної власності (баланс виробничого підрозділу „Лиманське територіальне управління“ філії „Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд АТ “Українська залізниця») у комунальну власність Черкаської селищної ради.

Учасники діалогової зустрічі наголосили, що сама діалогова зустріч пройшла плідно та конструктивно, звернули увагу на необхідність подальшого залучення до цього процесу посередників ГІСМАОВК.

Діалогова зустріч проведена посередниками ГІСМАОВК в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру. реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

12:00
230
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...