Діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК та представників Чернігівської територіальної громади Запорізької області

Діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК та представників Чернігівської територіальної громади Запорізької області

13 вересня 2021 року відбулась діалогова зустріч з обговорення проблемної ситуації щодо загрози незабезпечення якісною питною водою населених пунктів Чернігівської територіальної громади Бердянського району Запорізької області за участі голови Чернігівської селищної ради та директора КП "Чернігівське виробниче управління житлово-комунального господарства".

Програма зустрічі була присвячена обговоренню питань щодо сталого забезпечення якісною питною водою населених пунктів Чернігівської територіальної громади

Детальніша інформація щодо даної проблеми за посиланням — https://dialog-ua.org/problems/311-zahrhoza-nezabezpechennya-yakisnoyu-pytnoyu-vodoyu-naselenni-punkty-v-chernyhivskiy-th.html

В ході зустрічі було встановлено, що питання забезпечення якісною питною водою населених пунктів Чернігівської територіальної громади є актуальною проблемою для громади зокрема через географічні особливості розташування району. Річки, які протікають по території Запорізької області, як по густоті гідрографічної мережі, так і по водності, розподілені нерівномірно. Населені пункти Чернігівської селищної ради не мають постійних та надійних джерел питної води.

В результаті спільного обговорення поточної проблеми Головою Чернігівської селищної ради, Маничем Віталієм Олександровичем, була зазначена особливість розташування мережі централізованого постачання та використання підземних джерел для забезпечення питною водою населених пунктів Чернігівської територіальної громади. В Чернігівській громаді є бачення щодо варіантів вирішення даного питання в довгостроковій перспективі через значні фінансові вкладення на будівництво мережі централізованого водопостачання.

Під час зустрічі, було зазначено щодо необхідності оновлення спеціалізованого транспортного засобу що використовується для забезпечення питною водою населених пунктів Чернігівської територіальної громади, які користуються привізною водою через те, що існуючий транспортний засіб знаходиться в експлуатації з 1991 року та повністю вичерпав власний ресурс.

Також, директором КП «Чернігівське виробниче управління житлово-комунального господарства», було зазначено щодо доцільності облаштування системами очищення та фільтрації існуючих свердловин для забезпечення якості води на існуючих свердловинах.

В результаті спільного обговорення шляхів вирішення ситуації щодо сталого забезпечення якісною питною водою населених пунктів Чернігівської територіальної громади, було прийнято рішення щодо спільної подальшої роботи посередників ГІСМАОВК з представниками Чернігівської селищної ради для більш детального аналізу потреб громади та написання аналітичної довідки по даному питанню.

Наприкінці зустрічі усі учасники діалогу відзначили ефективність проведеного заходу та висловили готовність до подальшої співпраці з посередниками ГІСМАОВК з проблемних питань для пошуку спільних шляхів вирішення.

13:30
242
RSS
14:39

Відсутність води у криницях є всеукраїнською проблемою. Причиною є зменшення кількості опадів по всій Україні через низьку кількість снігу та теплі зими. Також причиною може бути перерозподіл опадів, коли під час короткочасних потужних злив вода потрапляє не до ґрунтових вод, а поверхневим стоком одразу в річки. Ще однією причиною відсутності води у криницях можуть стати промислові об’єкти.

 Така проблема є і м. Бердянську та в Бердянському районі з питною водою.

Завантаження...