Ситуації з безпритульними тваринами в різних громадах різні. Цього разу, діалогова зутсріч відбувалась у місті Запоріжжя.

Ситуації з  безпритульними тваринами в різних громадах різні. Цього разу, діалогова зутсріч відбувалась у місті Запоріжжя.

13.09.2021 року відбулася діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК з директором комунально підприємства “Побутовік” Запорізької міської влади та головою громадської організації “ Дай лапу другу” щодо обговорення ситуації безпритульних тварин у місті Запоріжжя, мепінгованою системою ГІСМАОВК за посиланням https://dialog-ua.org/problems/288-problema-bezprytulnykh-tvaryn.html.

В результаті обговорення присутні учасники підтвердили наявність проблеми безпритульних тварин у місті Запоріжжя та важливість вирішення даної проблеми.

Директор комунального підприємства “Побутовік” зазначив, що існуюча міська програма щодо врегулювання ситуації з безпритульними тваринами у місті Запоріжжя, яка закінчується у 2020 року, малоефективна та потребує перегляду та редагування на майбутнє. Також дана програма має недостатнє фінансування, що не дозволяє в повному обсязі виконувати функції щодо стерилізації безпритульних тварин.

Голова громадської організації, навела приклади ефективного вирішення проблеми безпритульних тварин та організації процесу стерилізації в інших громадах, а також приклади альтернативних додаткових варіантів фінансування проектів міжнародними організаціями. Однак, говорили і про те, що для співпраці та реалізації проєктів в партнерстві з міжнародиними організаціями, дуже важливий аспект взаємодії громадського сектору з місцевою владою.

В результаті обговорення, учасники зустрічі домовилися про необхідність плідної взаємодії між місцевою владою та представниками громадських організацій задля ефективного вирішення проблеми безпритульних тварин у місті, взаємної участі у розробці міських програм щодо врегулювання проблеми утримання та стерилізації безпритульних тварин, а також можливості залучення експертів із сусідніх громад задля обміну досвідом. Присутні домовилися, що спільний публічний захід відбудеться протягом тижня. Партнерська спіпраця, що намітилася за підсумками зутсрічі тим більше може бути еефктивной в час, коли закінчується відповідна міська програма, будуть підводитися підсумки її реалізації та намічається розробка нового міського програмного документу, якій завдякі майбутній співпраці влади та громадськості може бути більш актуальнішим та ефективнішим на черговий період реалізації в майбутньому. 

Учасники діалогової зустрічі висловили вдячність посередникам ГІСМАОВК за можливість створення діалогового майбанчика та обєднання зацікавлених у вирішенні проблеми сторін, що раніше було неможливим, а також висловили сподівання, що взаємодія громадськості та влади сприятиме вирішенню проблеми.

12:05
232
RSS

Пожалуйста, исправьте описку в тексте "… у місті Запоріжжя, яка закінчується у 2020 року..."   на     "… у місті Запоріжжя, яка закінчилася у 2020 році..."

https://www.facebook.com/100039931393857/posts/567...

Зоозахисники міста Запоріжжя спільно із заступниками міського голови провели спільну нараду, на якої обговорили зміни, які необхідно внести до «Програми поводження з тваринами у м. Запоріжжя на період 2017 -2022 роки» та розробили початковий алгоритм подальших дій.

Завантаження...