Відбулася діалогова зустріч щодо амбулаторії села Смоляниново

Відбулася діалогова зустріч щодо амбулаторії села Смоляниново

17 червня 2021 року відбулась діалогова зустріч на тему: «Обговорення питань, щодо сталої роботи лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Смоляниново».

Зустріч відбулася онлайн форматі за фасилітуванням процесу посередниками ГІСМАОВК  за участю заступника керівника Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області — Т. О. Верховською. В заході також взяли участь Генеральний директор КНП «Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги»  та Староста Смолянинівського старостинського округу Сєвєродонецької міської територіальної громади.

На зустрічі обговорили проблемну ситуацію, яка була замепінгована на мапі конфліктів ГІСМАОВК та шляхи ії вирішення, а саме: питання налагодження надання медичної допомоги населенню в облаштованому для цього приміщенні в селі Смоляниново.

Під час зустрічі було зазначено про важливість даного питання та окреслено, що керівництво Сєверодонецької ВЦА контролює дане питання та сумісно з відповідальними виконавцями здійснює всі необхідні заходи щодо прискорення налагодження надання медичної допомоги населенню в облаштованому для цього приміщенні в селі Смоляниново.

Наразі триває процедура приймання передачі будівлі Амбулаторії до до комунальної власності Сєвєродонецької міської територіальної громади зі спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Новоайдарського району Луганської області, через довго тривалість самого процесу оформлення і йде затримка у відкритті приміщення Амбулаторії.

Крім того, під час обговорення було з'ясовано, що ряд проблемних питань вже вирішені. Наприклад, вирішено питання стосовно працевлаштування сімейного лікаря після виходу з лікарняного, з яким буде укладено трудову угоду КНП «Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги» для обслуговування мешканців не тільки села Смоляниновоа й ближніх сіл, в яких немає амбулаторій — Олександрівки, Гаврилівки та Чабанівки.

За підсумками зустрічі вирішили додатково зустрітися для уточнення стану просування питань вирішення ситуації у другій декаді липня. 

19:00
244
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...