​Результати експерименту з його старту 14.08.2019 та станом на 14.09.2019

Зі старту експерименту 14.08.2019 було зроблено наступні кроки, які описуться нижче.

А саме.

Розроблено опитувальник “Геоінформаційна система моніторингу, аналізу та оцінки конфліктів” для повідомлення локальними експертами-аналітиками про конфлікти в громадах.

Проведено базове навчання для зацікавлених експертів-аналітиків, які сформували мережу у Луганській та Донецькій областях, яка буде повідомляти про конфлікти у своїх громадах. Вони були ознайомлені з веб-ресурсом, навчилися визначати та оцінювати конфлікти, а також були ознайомлені з загальною структурою роботи «Геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки і вирішення конфліктів». Учасники були ознайомлені з роботою опитувальника “Геоінформаційна система моніторингу, аналізу та оцінки конфліктів” та як правильно його заповнювати.

Під час цього навчання, також було проведено «Первинний зріз конфліктності громад», який допоміг виявити громади, які найбільш схильні до конфліктів. Учасники також заповнили опитувальник щодо наявних конфліктів їх громадах, після чого ці конфлікти були перевірені експертом-медіатором на медіабельність та медіабельні конфлікти були передані для нанесення їх на веб-ресурс.

Після проведення навчання, ті локальні експерти-аналітики, які погодилися на подальшу співпрацю (13 осіб), раз на тиждень (1.09.19 та 9.09.19) отримували електронні листи з проханням заповнити опитувальник, щодо нововиявлених та вже існуючих конфліктів. Також, з кожним локальним експертом-аналітиком було проведено телефонну консультацію, щодо заповнення опитувальника та подальшої роботи. За необхідністю, будь-який локальний експерт має можливість отримати консультацію за телефоном.

Таким чином, за період з 15.08.2019 по 08.09.2019 було отримано 42 повідомлення про конфлікти, всі вони були перевірені на відповідність терміну «конфлікт», перевірені на медіабельність експертом-медіатором та передані експертам веб-ресурсу для нанесення на мапу. Також, ті ситуації, що були визначені аналітиками як «конфлікти» були перевірені на згадування в ЗМІ та соціальних мережах. Таким чином, після аналізу та усіх перевірок, на мапу веб-ресурсу було нанесено 16 конфліктів.

Щодо отриманих повідомлень про конфлікти, проглядаються наступні тенденції:

Найбільшу активність респонденти показували в період вихідних (п’ятниця – неділя). Середній час витрачений на заповнення опитувальника – 23 хв.

Область Кількість звернень
Луганська 27
Донецька 15
Тип населеного пункту Кількість звернень
Місто 32
СМТ 6
Село 4
Тривалість конфлікту Кількість звернень
Щойно розпочатих 3
від 1 до 3 місяців 2
від 3 до 6 місяців 2
від 6 до 12 місяців 3
більше року 24

Після проведення аналізу та усіх перевірок на медіабельність, згадування в ЗМІ та соціальних мережах, на мапу веб-ресурсу було нанесено 18 конфліктів.

707
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...