​​Результати експерименту з його початку 14.08.2019 та станом на 31.01.2022

Загалом з початку роботи експерименту станом на 31 січня 2022 року надійшло 628 повідомлень.

З 628 повідомлень, що надійшли на платформу, 237 видалено за ознакою невідповідності/некоректного заповнення.

391 повідомлення пройшли перехресну моніторинг-перевірку у відкритих джерелах.

За результатами аналітичної роботи було визначено та нанесено на мапу ГІСМАОВК:

● 154 конфліктів;

● 181 проблем;

● 56 повідомлень надійшли до системи від локальних аналітиків у якості актуалізації даних/доповнень до вже внесених конфліктів.

З початку експерименту 31 січня 2022 року система ГІСМАОВК містить:

Також на мапу ресурсу ГІСМАОВК було винесено 166 проблем, повідомлення про які було внесено до системи. По всім кейсам було розроблено внутрішні аналітичні мапи, щодо їх системності, після чого було підготовлено матеріали до двох експертних нарад щодо системних проблем в регіонах, таких як екологічні проблеми, проблеми доступу населення до питної води та водопостачання та проблеми безпритульних тварин, що впливає на безпеку життєдіяльності людини.

Усі проблеми були також класифіковані за сферами:

Станом на 31.01.2022 в експерименті ГІСМАОВК залучено до роботи 41 локальний аналітик та монітори конфліктів, 16 з Луганської області, 12 — з Донецької області, 13 — із Запорізької області. З них жінок — 29, чоловіків — 12.

За винесеними на мапу ГІСМАОВК медіабельними конфліктами за звітний період проведено 19 експертних обговорень, щодо їх статусу в системі. 

Також проведено 175 індівідуальних консультацій з локальними аналітиками ГІСМАОВК, щодо кейсів, порядку аналізу, динаміки ескалації конфліктів.

Джерело: аналітик ГІСМАОВК.

Робота команди аналітиків ГІСМАОВК здійснюється в рамках грантової підтримки проекту «Запровадження інноваційних механізмів ГІСМАОВК на рівні громад» ГО «Фундація „Простір“, що реалізується у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови мируреалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

436
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...