Аналітика конфліктів в першому географічному кластері

Аналітика конфліктів в першому географічному кластері

Аналітиками ГІСМАОВК проведено аналіз конфліктів в першому географічному кластері, куди увійшли пілотні громади: Добропільська ОТГ, Дружківська ОТГ, Мирноград, Слов'янськ, Очеретине, Краматорськ, Сіверська ОТГ, Соледарська ОТГ, Новгородське, Попасна, громади минулого Новоайдарського району та міст: Золоте, Трьохізбенка, Гірське.

Що відбувалося з конфліктами в цих громадах, невеличкий аналітичній зріз за період квітень-липень поточного року. 

За цей період аналітиками ГІСМАОВК проведено моніторинг місцевих ЗМІ та соціальних мереж, оцінка думки представників місцевих громад під час особистого спілкування та за результатами такого моніторингу виявлено 37 повідомлень проблемного та конфліктного характеру. 

Сфери, в яких виявлено конфлікти/проблеми.

Біільшість повідомлень по громадах стосувалась проблем відносин з місцевою владою. Найчастіше були представлені наступні сфери: щодо природокористування та екології; паливно-енергетичного комплексу; безпеки життєдіяльності людини та щодо діяльності правоохоронних органів; архітектури та містобудування; транспорту та зв’язку; освіти; житлово-комунального господарства та соціальних питань; управління об’єктами комунальної власності; створення та сприяння посиленню спроможності територіальних громад; культури.

Відповідно конфлікт-аналізу, 10 повідомлень мепінговані на мапу ГІСМАОВК. 

Також проведено оцінку схильності до конфліктів у чотирьох громадах Слов’янська ОТГ (м. Слов’янськ), Покровське ОТГ (м. Покровськ), м. Краматорськ, Добропільське ОТГ. Заповнено та подано до Surveymonkey відповідні форми. Для цього опрацьовані експертні інтерв’ю з представниками громади, які мають досить високий рівень поінформованості відносно сфер життя населеного пункту.

Наразі, в процесі моніторингу в зазначеному кластері знаходиться близько 50 повідомлень, що в перспективі можуть стати потенційними конфліктами. На сьогоднішній день в роботі знаходиться 20 конфліктів та проблем, за якими проводиться постійне спостереження аналітиків системи «ГІСМАОВК». 

З метою підвищення довіри до геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфлікту аналітики беруть участь у фокус-групових дослідженнях та особистих зустрічах з постачальниками інформаційних повідомлень в ГІСМАОВК в громадах.

Аналітики ГІСМАОВК постійно приймають участь в експертних щотижневих нарадах з метою аналізу процесів відносно змін та динаміки розвитку конфліктів.

Незважаючи на ситуацію в країні, пов’язаною з пандемією COVID-19 та кліматичними негараздами, нестандартних ситуацій чи будь-яких перепон для виконання аналітичної роботи в рамках ГІСМАОВК немає.

Команда аналітиків ГІСМАОВК.

13:00
254
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...