Аналітика конфліктів в третьому географічному кластері.

Аналітика конфліктів в третьому географічному кластері.

Аналітиками ГІСМАОВК проведено аналіз конфліктів в першому географічному кластері, куди увійшли пілотні громади: Лозно-Олександрівська, Привільська, Троїцька, Нижньо Дуванська, Біловодська об’єднані територіальні громади; Мілове, Красна Талівка, Станиця Луганська, Щастя, Кремінна, Красноріченське, Сєвєродонецьк, Лисичанськ.

Що відбувалося з конфліктами в цих громадах, невеличкий аналітичній зріз за період квітень-липень поточного року.

За цей період аналітиками ГІСМАОВК проведено моніторинг місцевих ЗМІ та соціальних мереж, оцінка думки представників місцевих громад під час особистого спілкування та за результатами такого моніторингу виявлено 45 повідомлень проблемного та конфліктного характеру.

Сфери, в яких виявлено конфлікти/проблеми.

Найчастіше були представлені наступні сфери: щодо медицини; транспорту та зв’язку; освіти; житлово-комунального господарства; природокористування та екології; створення та сприяння посиленню спроможності територіальних громад; безпеки життєдіяльності людини та щодо діяльності правоохоронних органів; соціального та пенсійного забезпечення, надання соціальних послуг (пільг, виплат, надання статусу осіб з інвалідністю та ВПО тощо); інформаційної та комунікативної політики; культури.

Проведено аналіз 39 повідомлення, які нанесені на мапу ГІСМАОВК. За результатами аналізу подано 31 коментар щодо поточного стану конфліктів та проблем, а саме:

Проведено оцінку схильності до конфліктів у шести громадах – Міловська ОТГ (смт. Мілове), Щастинська ОТГ (м. Щастя), Станично-Луганська ОТГ (смт. Станиця Луганська), Лисичанська ОТГ (м. Лисичанськ), м. Сєвєродонецьк, м. Старобільськ.

З метою підвищення довіри до геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфлікту аналітики беруть участь у фокус-групових дослідженнях та особистих зустрічах з постачальниками інформаційних повідомлень в ГІСМАОВК в громадах.

Аналітики ГІСМАОВК постійно приймають участь в експертних щотижневих нарадах з метою аналізу процесів відносно змін та динаміки розвитку конфліктів.

Незважаючи на ситуацію в країні, пов’язаною з пандемією COVID-19 та кліматичними негараздами, нестандартних ситуацій чи будь-яких перепон для виконання аналітичної роботи в рамках ГІСМАОВК немає.

Команда аналітиків ГІСМАОВК.


13:30
286
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...